Under juni deltog samtliga riksdagspartiers ungdomsförbund i debattkampen.
Ung Vänster vann Nyheter24:s Debattkampen. - Foto: Privat & Nyheter24.

Ung Vänster är vinnare av Nyheter24:s Debattkampen

Efter en rafflande och spännande kamp om vilket parti som kunde engagera flest läsare och skapa flest reaktioner så vann till slut Ung Vänster Nyheter24:s Debattkampen.


Nyheter24 bjöd under juni månad in alla riksdagspartiernas ungdomsförbund till att tävla i den första upplagan av Debattkampen. Varje ungdomsförbund fick en egen dag tilldelad till deras egna parti, under dagen fick varje förbund publicera fyra stycken debattartiklar, delta i en livesändning och promota sin dag på Nyheter24:s sociala medier.

– Det har varit en fantastisk tävling att arrangera och att intresset och engagemanget från ungdomsförbundens håll var så stort var fantastiskt att se, säger Sebastian Lundgren, debattredaktör på Nyheter24 och fortsätter:

– Vi på Nyheter24 är experter på målgruppen millennials och förhoppningsvis har många unga nu fått chansen att läsa vad ungdomsförbunden och deras respektive partier står för inför valet den 9:e september.

För att utse en vinnare så sammanställde Nyheter24 den totala läsningen av varje ungdomsförbunds artiklar under deras dag och hur många reaktioner deras artiklar fick. När allt var räknat så stod det klart att Ung Vänster lyckats engagera och lockat överlägset flest läsare under Debattkampen.

– Det känns bra att ha vunnit Debattkampen, framför allt att vinna så stort! Jag tycker det här visar på intresset för vänsterpolitik och för ett annat samhälle, säger Henrik Malmrot, förbundsordförande för Ung Vänster.

Nyheter24 riktar ett stort tack till alla ungdomsförbunden som har varit med och tävlat och självfallet ett stort grattis till Ung Vänster, 2018 års vinnare av Debattkampen!

Ung Vänster fick ihop hela 3479 läsningar och 5481 reaktioner under sin dag. Närmsta ungdomsförbund var CUF med 4078 läsningar och 2846 reaktioner.

Vill du läsa artiklarna som Ung Vänster skrev under deras dag i Debattkampen? Ingen fara, här kan du hitta alla fyra artiklar de skrev under dagen:

– För att få ett tryggt samhälle så behövs det mer än lite fler poliser
– Ung Vänster: "Högerns feminism är tandlös"
– Ung Vänster: "Självklart känner jag klasshat"
– Ung Vänster: Sparka rasistiska poliser



/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vann partiet du hejade på?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.