Jimmie Åkesson och Isabella Lövin
Jimmie Åkesson fick en rejäl känga av Isabella Lövin. - Foto: TT

Lövins klimatsmocka mot Åkesson: "Du kallar dig Sverigevän, men..."

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin gick till hårt angrepp mot Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson under Expressens stora partiledardebatt.


Efter den heta sommaren går Sverige nu in i en minst lika het valrörelse. Och i höstens första partiledaredebatt, som sändes av Expressen, blev det riktigt varmt i studion när klimatet skulle diskuteras. 

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fick frågan om varför det varit så varmt nu i sommar. 

– Vi har haft varmt väder och en väldigt svår torka, och det händer ibland. Av göra politik av hur vädret ser ut en enskild sommar är inte seriöst, svarade Jimmie Åkesson då.

Det fick Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin att ryta ifrån. 

– Att förminska detta till att det bara handlar om Sverige eller att det bara är varmt väder – då har man inte förstått allvaret i situationen, sa Isabella Lövin riktad mot Jimmie Åkesson. 

Hon fortsatte sedan med att kritisera Jimmie Åkesson för att han inte reste runt i landet under skogsbränderna under sommaren. 

– Du var den enda partiledaren som inte var ute i landet och informerade dig om hur det såg ut i Sverige, när bönder boende och äldre påverkades svårt.  Du kallar dig Sverigevän. Då måste man ha en effektiv politik för att minska utsläppen, sa Lövin. 

Men Lövin var inte ensam om att gå till hårt angrepp mot Åkesson. Även Centerpartiets partiledare Annie Lööf tryckte till Jimmie Åkesson. 

– Det är som att stå och lyssna på Donald Trump här. Det är skamligt att man har en klimatförnekare som partiledare, sa Annie Lööf.

Men Jimmie Åkesson tyckte inte att han påminde om Trump, han menade snarare att Lööf hade problem med synen och hörseln. 

– Både blind och döv om man tror att jag påminner om Donald Trump, för det tycker inte jag att jag gör, svarade Jimmie Åkesson i Expressens stora partiledardebatt

Vill du veta mer om vad partierna tycker om klimatet? Det kan du läsa mer om här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du orolig över klimatet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.