Löfven, Åkesson och Kristersson. Montage.
Nu riktas stark kritik mot Socialdemokraterna. - Foto: TT

Socialdemokraterna spred falsk info om SD och M – på arabiska

Socialdemokraterna har i ett Facebook-inlägg uppmanat svenskar med invandrarbakgrund att rösta på S. Samtidigt ljuger man om Moderaterna och Sverigedemokraterna.


Mitt i valrörelsen har Socialdemokraterna hamnat i rejält blåsväder. Nu har det avslöjats att S i Sävsjö i Småland har spridit falsk information om Sverigedemokraterna och Moderaterna – på arabiska. 

Det är i ett Facebook-inlägg som Socialdemokraterna i SävSjö "upplyser" sina väljare om vad de andra partierna vill, avslöjar bloggaren Rebecca Weidmo Uvell

Bland annat står det i inlägget att Moderatena och Sverigedemokraterna vill ”stänga moskéer och förbjuda slöja för mideråriga”, ”förbjuda halalkött” och ”så konflikter och panik mellan muslimer och svenskar”. 

Man anklagar även M och SD för att vilja stänga muslimska skolor. Detta trots att Socialdemokraterna själva lagt fram ett förslag om att faktiskt förbjuda religiösa friskolor. 

I inlägget uppmanar man alla med invandrarbakgrund till att rösta på Socialdemokraterna, Vänsterpartiet eller Miljöpartiet, eftersom det är "mindre skadligt mot invandrare". 

Åkesson mycket kritisk

Nu får Socialdemokraterna stark kritik från andra partiledare. 

”Hela deras valrörelse tycks bygga på att ljuga om andra partier”, skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i ett sms till Expressen.

Och även från Socialdemokraterna själva får inlägget hård kritik.

– Det är fullständigt oacceptabelt. Den här typen av lögner hör inte hemma i en svensk valrörelse, säger Socialdemokraternas presschef Håkan Gestrin till Expressen

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Löfven ta krafttag mot detta?
Tack för din röst!