Jimmie Åkesson, två bilder. Montage.
Jimmie Åkesson kallar P3 en "skitkanal" - Foto: Vilhelm Stokstad/Jonas Ekströmer/TT

Jimmie Åkesson förbannad under intervju: "Skitkanal"

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson lackade ur fullständigt under en intervju med Morgonpasset i P3.


Valrörelsen är i full gång, och då är det ju inte så ovanligt med heta känslor. Och en som har blivit rejält förbannad är Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson

Det var på onsdagsmorgonen som SD-ledaren ställde upp i en intervju i Sveriges Radio P3 där intervjun inleddes med en "roast", alltså ett satiriskt inslag där en kul person pratar lite om den som ska intervjuas. Alla partiledare som intervjuats i Morgonpasset har roastats, men Åkesson tog väldigt illa upp. 

– Det är ungefär vad jag förväntar mig av den här skitkanalen jag är med i just nu. Det blir jättedålig stämning nu, men det är inte mitt fel. Jag ställer upp här för att jag vet att jag måste, men jag hade helst sluppit, säger Jimmie Åkesson i P3-intervjun. 

Han fortsätter sin ilska med att säga att han gärna hade sluppit P3 överhuvudtaget. 

– Hade jag varit chef här hade jag lagt ner P3 direkt, jag tycker det är vänsterliberal smörja rakt igenom. 

Strax efter utbrottet lugnar dock Åkesson ner sig lite och erkänner att han tycker att en del av P3:s program är roliga. 

– Det händer att jag lyssnar på P3 ibland. En del humorinslag är fantastiska och legendariska, säger Åkesson sen i intervjun i Morgonpasset.

Det är inte första gången Sverigedemokraterna attackerar Sveriges Radio P3. Förra året ville riksdagsledamoten Mikael Jansson, som sen dess hoppat av SD, ändra innehållet i P3, som han tyckte var för "ungdomligt". Läs mer om det här

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du P3 är en skitkanal?
Tack för din röst!