Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är de mest googlade frågorna om Jonas Sjöstedt

- 08/09/2018, 20:58

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt är en välkänd figur. Men många människor är nyfikna på partiledaren. Därför googlar folk honom varenda dag! Men vad är det egentligen folk googlar på när de vill snoka på Sjöstedt? Det har vi tagit reda på!

Den 9 september är det dags för det som många har väntat på. Valet. Det är då Sverige kommer att tala om, med sina röster, hur de vill att Sverige ska styras de nästkommande fyra åren. Som det ser ut så är det en kamp mellan åtta partier.

De tre hetaste kandidaterna till statsministerposten ser för närvarande ut att vara Socialdemokraternas Stefan Löfven, Moderaternas Ulf Kristersson och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson

Någon som kanske inte kandiderar som statsminister men kan tänka sig rollen som vice statsminister är Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt.

Och mitt i slutspurten är det såklart många som vill ta reda på vem Jonas Sjöstedt är för att ta reda på om de är värda ens röst i riksdagsvalet. Nyheter24 har kartlagt vilka frågor som folk söker på när de när de vill ta reda på något om en partiledare, något som Metro var först med att göra. 

Så låt oss presentera svaren på de frågor som googlas mest om Jonas Sjöstedt.

Vad tjänar Jonas Sjöstedt?

Jonas Sjöstedt tjänar 28 400 kronor i månaden efter skatt och hans partiskatt. Vet du inte vad partiskatt är? Låt oss förklara.

Vänsterpartiet är det enda partiet i riksdagen som har en så kallad partiskatt.  Så här skriver Vänsterpartiet på deras hemsida:

"Vi tycker inte att politiker ska leva i en egen verklighet långt från vanliga medborgare. Det är också därför vi har en partiskatt för alla våra företrädare".

Det betyder att oavsett hur mycket en som företräder Vänsterpartiet har i arvode, så kommer de att behöva betala en viss summa i partiskatt till Vänsterpartiet så att de inte kan ta ut mer än 28 400 kronor i månaden.

Var bor Jonas Sjöstedt?

Jonas Sjöstedt bor i Midsommarkransen i Stockholm men även i Umeå.

Hur gammal är Jonas Sjöstedt?

Jonas är född den 25 december 1964, han är alltså 53 år gammal.

Hur länge har Jonas Sjöstedt varit partiledare?

Jonas har varit partiledare i sex år. Ja, 2018 - 6 = det vill säga sedan 2012.

Hur lång är Jonas Sjöstedt?

Jonas Sjöstedt är 186 centimeter lång.

Funderar du på att rösta på Vänsterpartiet? Då är det bra om du är insatt på vad partiet vill och vad deras hjärtefrågor är. Vet du inte? Oroa dig inte, Nyheter24 har nämligen skrivit vad Vänsterpartiet står för. Läs mer om det här!

Känner du att du vill veta mer om Jonas Sjöstedt också? Lugn i båten. Vi har även skrivit allt du behöver veta om honom. Det kan du läsa mer om här.

Har du Googlat Jonas Sjöstedt?