Jonas Sjöstedt. Logga Google.
Det här är frågorna som googlas mest om Jonas Sjöstedt. - Foto: Google / Erik Simander TT

Här är de mest googlade frågorna om Jonas Sjöstedt

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt är en välkänd figur. Men många människor är nyfikna på partiledaren. Därför googlar folk honom varenda dag! Men vad är det egentligen folk googlar på när de vill snoka på Sjöstedt? Det har vi tagit reda på!


Den 9 september är det dags för det som många har väntat på. Valet. Det är då Sverige kommer att tala om, med sina röster, hur de vill att Sverige ska styras de nästkommande fyra åren. Som det ser ut så är det en kamp mellan åtta partier.

De tre hetaste kandidaterna till statsministerposten ser för närvarande ut att vara Socialdemokraternas Stefan Löfven, Moderaternas Ulf Kristersson och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson

Någon som kanske inte kandiderar som statsminister men kan tänka sig rollen som vice statsminister är Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt.

Och mitt i slutspurten är det såklart många som vill ta reda på vem Jonas Sjöstedt är för att ta reda på om de är värda ens röst i riksdagsvalet. Nyheter24 har kartlagt vilka frågor som folk söker på när de när de vill ta reda på något om en partiledare, något som Metro var först med att göra. 

Så låt oss presentera svaren på de frågor som googlas mest om Jonas Sjöstedt.

Vad tjänar Jonas Sjöstedt?

Jonas Sjöstedt tjänar 28 400 kronor i månaden efter skatt och hans partiskatt. Vet du inte vad partiskatt är? Låt oss förklara.

Vänsterpartiet är det enda partiet i riksdagen som har en så kallad partiskatt.  Så här skriver Vänsterpartiet på deras hemsida:

"Vi tycker inte att politiker ska leva i en egen verklighet långt från vanliga medborgare. Det är också därför vi har en partiskatt för alla våra företrädare".

Det betyder att oavsett hur mycket en som företräder Vänsterpartiet har i arvode, så kommer de att behöva betala en viss summa i partiskatt till Vänsterpartiet så att de inte kan ta ut mer än 28 400 kronor i månaden.

Var bor Jonas Sjöstedt?

Jonas Sjöstedt bor i Midsommarkransen i Stockholm men även i Umeå.

Hur gammal är Jonas Sjöstedt?

Jonas är född den 25 december 1964, han är alltså 53 år gammal.

Hur länge har Jonas Sjöstedt varit partiledare?

Jonas har varit partiledare i sex år. Ja, 2018 - 6 = det vill säga sedan 2012.

Hur lång är Jonas Sjöstedt?

Jonas Sjöstedt är 186 centimeter lång.

Funderar du på att rösta på Vänsterpartiet? Då är det bra om du är insatt på vad partiet vill och vad deras hjärtefrågor är. Vet du inte? Oroa dig inte, Nyheter24 har nämligen skrivit vad Vänsterpartiet står för. Läs mer om det här!

Känner du att du vill veta mer om Jonas Sjöstedt också? Lugn i båten. Vi har även skrivit allt du behöver veta om honom. Det kan du läsa mer om här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du Googlat Jonas Sjöstedt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.