Ulf Kristersson, Google logotyp.
Det här googlar folk om Ulf Kristersson. - Foto: Google / Stina Stjernkvist TT

Här är de mest googlade frågorna om Ulf Kristersson

Vi svenskar är väldigt nyfikna över de olika partiernas partiledare. Någon som är verkar vara väldigt intressant för människor är Ulf Kristersson. Vi tog reda på vad människor googlar mest om honom!


Om bara några timmar stänger vallokalerna och en av de stora kandidaterna till att ta över statsministerposten efter Stefan Löfven är Moderaternas Ulf Kristersson. Det kommer att bli ett spännandeval och utgången är fortfarande oviss, men en sak står väldigt säker. Och det är att Kristersson har varit drömmen som statsminister för alla moderater sedan han tillträdde som partiledare 2017. 

Och eftersom Kristersson endast har varit partiledare i ett år så är det många googlar hans namn rätt så friskt på nätet. Men vad är det folk vill ta reda på när de googlar Kristersson? Här är de frågor som folk har googlat allra mest, vilket Metro var först med att rapportera om.

Hur lång är Ulf Kristersson?

Hur lång partiledarna är verkar vara en återkommande fråga som folk vill ha svar på. Som tur är så kan vi också leverera det! 

Ulf Kristersson är 169 centimeter lång.

När blev Ulf Kristersson partiledare?

Jo så här är det! 2010 kom Kristersson in i toppolitiken på allvar när han utsågs till Socialförsäkringsminister, en post han hade fram till 2014 och efter valet blev han partiets ekonomiskpolitiske talesperson.

Kristersson blev så sent som 1 oktober 2017 vald som partiledare för Moderaterna. Innan honom så var det Anna Kinberg-Batra som var partiledare.

Hur gammal är Ulf Kristersson?

60 minus 6 år. Alltså 54 år! Ulf Kristersson är född 1963 i *trumvirvel* Lund, faktiskt!

Vart bor Ulf Kristersson?

Ulf Kristersson föddes 1963 i Lund men är uppväxt i Eskilstuna. Men nu för tiden bor han i Strängnäs!

Varför skulle man rösta på Ulf Kristersson?

Ja den frågan är ju lite svårt att besvara bara sådär. Men vi kan hjälpa er på traven! Vi har nämligen skrivet om vad Moderaterna står för. Det kan du läsa mer om här.

Känner du dig inte nöjd med den här informationen om Kristersson? Sitt lugnt i båten – vi har nämligen skrivit allt du behöver veta om honom! Läs mer om Ulf Kristersson här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att rösta på Moderaterna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.