Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fridolin om isoleringen av SD : "absolut inte odemokratiskt"

- 06/11/2018, 15:34 -

Gustav Fridolin säger sitt om behandlingen av Sverigedemokraterna. Han anser att de är helt i sin ordning att partierna inte vill förhandla med SD.

Att samtala med Sverigedemokraterna eller inte? Det är frågan många svenskar ställer sig just nu. 

För hur ska egentligen regeringsfrågan lösas när ingen vill prata med SD men alla – framför allt Ulf Kristersson – behöver Åkessons stöd för att bilda regering?

Vissa menar att oviljan att förhandla med Sverigedemokraterna är odemokratiskt. Förra veckan sa profilen Bert Karlsson till och med att behandlingen av SD påminner om hur judarna behandlades i nazi-Tyskland på 30- och 40-talet

Men en som verkligen inte håller med är Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin

"Sju partier gick till val med löfte att inte ge Sverigedemokraterna inflytande. Det är inte mobbning, utfrysning och absolut inte odemokratiskt. SD får de mandat och det inflytande som följer av deras röster", skriver Fridolin på Instagram. 

Friddo fortsätter med att skriva att han tycker man ska behandla folk med respekt, men att det inte är samma sak som att bedriva faktiskt politik tillsammans. 

"Jag har satt en heder i att behandla SD:s företrädare på samma sätt som jag behandlar andra politiker. Jag vill ju att de som röstar på SD en gång ska vara beredda att lyssna på mig, och då är det självklart att behandla dem de röstat på med respekt. Men att samarbeta med ett parti är något annat", skriver Fridolin på Instagram

Håller du med Fridolin?