Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkesson till attack : "Det här är en sandlåda"

- 14/11/2018, 09:52 -

Under onsdagmorgonen talade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i riksdagen inför statsministeromröstningen. Han passade då på att ge en rejäl känga till de andra partierna.

Under onsdagen röstade riksdagen om Moderaternas Ulf Kristersson skulle bli Sveriges nya statsminister eller ej. Det mesta tydde redan innan omröstningen på att han inte skulle bli det, du kan läsa mer om det här.

Omröstningen slutade också så: Kristersson blir inte Sveriges nya statsminister. Läs mer om det här.

Inför omröstningen fick partiledarna möjligheten att dela med sig av sina tankar kring regeringsbildningen.

När det var Jimmie Åkessons tur höll han inte tillbaka sitt missnöje:

– Det här är en sandlåda. Väljarnas dom kommer bli hård över ert sätt att behandla regeringsfrågan, sa han och fortsatte:

– Det är väljarna som ger partier inflytande. Över en miljon människor har lagt sin röst på Sverigedemokraterna, en miljon människor som vill ge Sverigedemokraterna inflytande.

Han berättade att han vill se en regering med konservativ profil, som består av Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna. 

– När vi står här om fyra år ska jag sett till att ha gjort allt vi kan för att Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna kommer att ha 175 mandat tillsammans, avslutade Åkesson.

Håller du med Åkesson?