Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokraternas krav på Moderaterna: Mindre invandring

- 08/11/2018, 15:37 -

Sverigedemokraterna tänker minsann inte släppa fram Moderaternas politik hur som helst. Nu har Mattias Karlsson ställt krav på Ulf Kristersson.

Det hettar till i svensk politik. Och i december är det dags för riksdagen att bestämma vilken budget som ska gälla för Sverige nästa år. 

Övergångsregeringen har lagt fram en budget som till stor del liknar den budget som gällt under 2018. Men Moderaterna vill lägga fram en egen budgetmotion i riksdagen. 

Men för att Moderaterna ska få igenom sin budget måste de ha stöd av Sverigedemokraterna. 

SD menar nu att man inte kommer rösta på vilken Moderat-budget som helst – man har vissa krav på Ulf Kristersson. Och SD:s krav handlar om... *trumvirvel* invandring! 

Till DN skriver SD-toppen Mattias Karlsson att minskad invandring är ett krav från SD som varken är ”förhandlingsbart eller utbytbart”.

Karlsson skriver också att man helst vill ha en överenskommelse med Moderaterna, och att ingen statsministerkandidat som inte går SD till mötes kan vara säker på Sverigedemokraternas stöd. 

”Den regering som inte presenterar en budget som bygger på minskade invandringsnivåer kommer inte att få vårt stöd i budgetomröstningen”, skriver Karlsson till Dagens Nyheter. 

Sverigedemokraterna gick nyss om Moderaterna i en ny mätning – läs mer om det här!

Tycker du M och SD borde samarbeta?