Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokraterna går om Moderaterna i ny mätning

Maktkamp24 | 08/11/2018 08:43

Jimmie Åkesson har all anledning att vara glad. Sverigedemokraterna har gått framåt sen valet och är nu näst största parti. För Moderaterna ser det värre ut.

Moderaterna ser ut att vara höstens stora förlorare i opinionen. Nu visar en färsk undersökning från Inizio och Aftonbladet att Ulf Kristerssons parti tappat 1,2 procentenheter senaste månaden, och ligger nu en bra bit under sitt valresultat. 

Men inte nog med det. Sverigedemokraterna ökar med en procentenhet i mätningen, och går med nöd och näppe om Moderaterna. Det gör nu att SD är näst största parti, enligt mätningen. 

En annan stor förlorare i mätningen är Liberalerna, som tappar nästan en hel procentenhet och landar på fyra procent. Miljöpartiet tappar också, och ligger nu under riksdagsspärren. 

Centerpartiet har inte varit sugna på att släppa fram en liten Moderat-ledd regering, och det verkar som att den benhårda attityden har gynnat Annie Lööf. 

Centerpartiet är det parti som ökat mest i mätningen, och får 9,8 procent, i mätningen från Aftonbladet/Inizio

Läs mer om varför Sverige fortfarande inte har någon ny regering här.

Är du besviken på Ulf Kristersson