Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kristersson efter tunga beskedet: "Sverige går närmare nyval"

Maktkamp24 | 13/11/2018 11:27

Annie Lööf kommer att rösta nej till Ulf Kristersson i morgondagens statsministeromröstning.

I morgon kommer riksdagen att rösta om Ulf Kristersson som statsminister. Men redan nu står det klart att Moderaternas partiledare kommer att förlora omröstningen, efter att Centerpartiets Annie Lööf meddelat att hennes parti kommer att rösta nej. 

Nu uttrycker Ulf Kristersson sin frustration och besvikelse. 

"Idag är en tung dag för Alliansen", skriver Kristersson på sin Facebook-sida. 

Han har svårt att förstå hur Centerpartiet tänker när de trycker på nej-knappen, och vädjar nu om att de i stället ska trycka på "avstå", något som skulle göra Kristersson till statsminister. 

"Kunde C rösta på den gula avstå-knappen och därmed släppa fram Stefan Löfven och en S/Mp-regering tillsammans med V för fyra år sedan, borde de rimligen kunna göra det även för mig och en regering med M och KD imorgon", skriver Ulf Kristersson. 

Det har varit en tung höst för Moderaternas partiledare. Inte nog med att Moderaterna gjorde sitt sämsta val sen 2002, Kristersson har uppenbarligen också misslyckats med att ena Alliansen bakom en gemensam linje.

"Sverige går allt närmare ett nyval", skriver en frustrerad Kristersson på Facebook.  

I morse meddelade Centerpartiets Annie Lööf att hon kommer rösta nej till Kristersson eftersom detta skulle ge Sverigedemokraterna för stort inflytande. 

KRISTERSSONS FIASKO: 3 anledningar till varför han inte blir statsminister

Tycker du Kristersson ska bli statsminister?