Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokraterna kommer rösta ja till Kristersson

- 13/11/2018, 17:12 -

Sverigedemokraternas riksdagsgrupp bestämde sig på tisdagskvällen att de kommer rösta ja på Ulf Kristersson som statsminister för en regering som då ska bestå av Kristdemokraterna och Moderaterna.

Det var under tisdagskvällen som Sverigedemokraternas riksdagsgrupp bestämde sig för inför valet imorgon. De har valt att rösta ja på Ulf Kristersson som statsminister och ställa sig bakom en M+KD-regering, rapporterar Dagens Nyheter.

Anledningen till att SD kommer rösta på Kristersson, menar Jimmie Åkesson är för att Sverigedemokraterna med en sådan regering kommer at få ett större inflytande.

Inga garantier

– Vi har inte fått några garantier, men vi har goda skäl att tro att vi får ett betydande inflytande, sa Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson har uttalat sig i ett pressmeddelande där han säger: "Det har gått mer än två månader sedan valet och Sverige har fortfarande ingen ny regering. Det måste ses som ett kraftigt underbetyg till de av riksdagens partier som låst sig vid orimliga positioner och principer, som i praktiken omöjliggör konstruktiv dialog och samverkan”.

Och Åkesson tycker att det är beklagligt att en M+KD-regering inte verkar få stöd, rapporterar Dagens Nyheter.

Nej från C och L

Annie Lööf meddelande även hon under tisdagen vad Centerpartiet kommer rösta på onsdagen. Det blir ett nej, som Liberalerna.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad varje partiledare i Sverige tjänar. Nyfiken? Då kan du läsa mer om det här.

Skulle du röstat på Ulf Kristersson som statsminister?