Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hanif Balis hårda kritik om gymnasielagen: "Förstår inte..."

- 26/11/2018, 10:08

Moderaternas Hanif Bali är mycket kritisk till den nya så kallade gymnasielagen. I "Min sanning" pratar Bali om hur han uttrycker sig och varför han ofta uttrycker sig "hårt och nonchalant".

Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali är känd för att uttrycka sina åsikter på ganska spektakulära sätt. 

I somras fick Bali hård kritik efter att ha poserat med vapen på sociala medier och delat en bild som skämtade om att han var i krig med tidningen Dagens Nyheter. 

Under året har han fått både sin partiledare och till och med statsministern att reagera på hans uttalanden.

I SVT-programmet Min Sanning pratar Bali om sitt sätt att uttrycka sig, och om när han sa att de sittstrejkande ensamkommande kunde få "strejka ihjäl sig" – något som skapade stor debatt 2017.

– Det är ett hårt uttryck, ett ganska nonchalant uttryck. Jag tyckte det behövdes, säger Hanif Bali i Min sanning. 

Han fortsätter: 

– Bara för att några satt sig vid en trappa kan vi inte bara släppa våra kognitiva fakulteter och bara ”känna”. Vi behöver vara lite kallsinniga. 

Bali går sedan vidare och kritiserar den så kallade gymnasielagen som regeringen klubbade tillsammans med Centerpartiet i somras. 

– Jag förstår inte vad som är så speciellt med denna grupp jämfört med alla andra grupper i samhället, säger Hanif Bali i intervjun.

I intervjun sa också Bali att Sveriges flyktingmottagande borde ligga på noll – läs mer om det här