Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vallokalerna har varit stängda i

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Sverige har fortfarande ingen ny regering

Miljöpartiets nya krav på Löfven: ”Kommer rösta nej…”

Maktkamp24 | 30/11/2018 08:59

Miljöpartiet vill sitta i en rödgrön regering – annars kommer man rösta nej till Löfven som statsminster. Det meddelar språkrören nu på morgonen.

Ha med Miljöpartiet i regering – annars blir det nej. 

Det är kravet som Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin nu ställer på Socialdemokraterna och Stefan Löfven. Det innebär att Löfven får lite extra huvudvärk i regeringsförhandlingarna under kommande dagarna. 

– Vår ingång är att vi kommer rösta rött för varje regering som vi inte ingår i. Vi vill ha ett inflytande. Vi har en situation där den gröna politiken är mer nödvändig än någonsin, säger Isabella Lövin i P1 nu på fredagsmorgonen. 

Och det verkar som att just miljöfrågan kommer att vara det absolut viktigaste för MP, som gjorde ett katastrofalt val och var nära att åka ur riksdagen.

– Vi behövs för att miljön ska vara en röst på bordet, säger Gustav Fridolin till SVT Nyheter. 

Senast måndag morgon ska Löfven gå till talmannen och berätta hur hans förslag till regering ser ut – riksdagen ska sen rösta om förslaget nästa vecka. 

Både Liberalerna och Centerpartiet har sagt att de kan tänka sig släppa fram Stefan Löfven som statsminister, om han för borgerlig politik. 

Vill du ha MP i regering?