Stockholm

Jimmie Åkesson till attack: "Naturligtvis inte rimligt"

Allians-ledarna och Jimmie Åkesson. Kollage
Jimmie Åkesson köper inte Alliansens planer. Foto: Stina Stjernkvist/Claudio Bresciani/TT

Jimmie Åkesson stänger dörren för Alliansens planer om en regering utan SD-stöd. I ett inlägg på Facebook skriver han hur han tänker.


Läs mer

Regeringskaoset går in i sina sista skälvande dagar. Om ett par veckor vi vet mer om hur Sverige kommer styras de kommande åren – eller så blir det nyval. 

En som inte gett upp kampen om att bli statsminister är Moderaternas Ulf Kristersson. M-ledaren har nu dragit fram ett nytt vapen ur lådan för att nå makten – ett anti-SD-dokument. 

Enligt SR Ekot ska Allianspartierna just nu jobba på ett dokument som skulle säkra regeringsmakten till Alliansen – samtidigt som Sverigedemokraterna hålls borta från inflytande. En tanke som får SD:s partiledare Jimmie Åkesson att reagera starkt. 

Så här skriver Åkesson på sin Facebook-sida: 

Anders Wiklund

Jobbig sits för Kristersson

Ulf Kristersson har alltså en riktigt kämpig uppgift framför sig – att hitta ett regeringsparti som Centerpartiet, Liberalerna och Sverigedemokraterna kan tänka sig att släppa fram. Allianspartierna måste nämligen ha Sverigedemokraternas godkännande för att bilda regering eftersom man blev mindre än de rödgröna i valet. 

Nu verkar det alltså som att Åkesson ännu en gång stänger dörren för en ren Allians-regering där SD inte får inflytande. 

Närmaste dagarna lär blir väldigt spännande – läs mer om vad som kommer hända här!

Tror du Kristersson kommer kunna bli statsminister?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.