Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Supertunga mötet : Idag kan regeringsstriden avgöras

- 10/01/2019, 08:12 -

De har haft flera månader på sig att lösa krisen. Nu ska regeringskaoset äntligen få en lösning.

Det är dags för avrapportering. Klockan 10 idag torsdag möter talman Andreas Norlén partiledarna Ulf Kristersson och Stefan Löfven. 

Tanken är att statsministerkandidaterna ska redogöra för vad de gjort under julen, och om regeringsförhandlingarna gått framåt. 

Och nu är det allvar. Redan på måndag ska talmannen lägga fram nytt förslag på statsminister – oavsett vad som sägs på dagens möte. 

– Nu ska jag tala med talmannen, mer har jag inte att säga, sa Stefan Löfven till DN precis innan han smet in på talmannens kontor vid klockan 10:00. 

Centerpartiet och Liberalerna är samtidigt. knäpptysta om hur de ska agera de kommande dagarna. Men statsminister Stefan Löfven menar att det händer saker just nu. 

– Samtal pågår, och de är konstruktiva samtal. Sen i slutändan måste alla gå till sina egna partier och nå uppgörelser, sa Löfven efter mötet med talmannen. 

Kristersson: "Jag står till förfogande"

När Ulf Kristersson mötte pressen efter sitt samtal med Norlén berättade han att han är sugen på att försöka bilda regering. 

– Jag har meddelat talmannen att jag står till förfogande  om han väljer att föreslå mig som statsminister nu på måndag, sa Kristersson efter mötet.

På onsdag i nästa vecka ska riksdagen rösta om nya statsministerförslaget, och om det inte går igenom kommer samma procedur ske veckan efter. Läs mer om sista regeringsstriden här!

Artikeln uppdateras under förmiddagen!

Vem vill du ska bli statsminister?