Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annie Lööf vill släppa fram Stefan Löfven: "Den bästa lösningen"

- 11/01/2019, 15:11 -

Regeringskrisen kan snart vara över. Nu pekar mycket på att Centerpartiet kommer släppa fram Löfven.

Centerpartiet kommer att rekommendera att Stefan Löfven blir statsminister. Det meddelade Annie Lööf idag på en presskonferens i riksdagen. Hon menar att ett genombrott skett i förhandlingarna mellan Centerpartiet, Liberalerna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. 

– Det här är inte den lösning vi helst ville se. Men det är den bästa lösningen, sa en sammanbiten Lööf på presskonferensen. 

Vill hålla SD borta

Och som mycket annat i politiken handlade beslutet om Sverigedemokraterna. 

– För att en Alliansregering ska kunna genomföra sin politik krävs det Sverigedemokraternas aktiva stöd, det stödet kommer inte bli gratis, sa Annie Lööf. 

Partiet har under dagen haft ett toppmöte där man diskuterat de olika alternativen. Först i helgen kan det dock bli helt klart vilken väg Centerpartiet kommer att ta. 

Har kommit överens om dokument

Liberalerna publicerade idag ett 16 sidor långt dokument där C, L och Socialdemokraterna kommit överens om att Centerpartiet och Liberalerna går med på att stödja en regering bestående av S och Miljöpartiet. 

I dokumentet finns bland annat ändringar av arbetsrätten och turordningsreglerna, och nya satsningar på landsbygden. Det finns även ett nytt betygssystem för gymnasiet och betyg från årskurs fyra för de skolor som vill. 

En av anledningarna till att Annie Lööf väljer att släppa fram Löfven är för att utesluta Sverigedemokraterna i regeringen. Läs mer om det här!

Läs också toppolitikern Sara Skyttedals (KD) attack till Annie Lööf efter beslutet att släppa fram Löfven.

Ebba Busch Thor (KD) tycker att Skyttedals attack var onödig. Läs om det här!

Sverigedemokraterna gick också till attack mot Annie Lööf. Det kan du läsa mer om här!

Läs också Moderaternas Ulf Kristerssons arga svar här.

Ebba Busch Thor menar att Lööf har fört sina väljare bakom ljuset. Läs mer om det här!

Vill du ha Löfven som statsminister?