Ebba Busch Thor tillrättavisar Sara Skyttedal: "Olämpligt ordval"

- 11/01/2019, 17:46 -

Tidigare under fredagen gick Sara Skyttedal (KD) till hård attack mot Centerpartiet och Annie Lööf på Twitter. Nu blir hon tillrättavisad av Ebba Busch Thor.

Under fredagen höll Centerpartiets partiledare Annie Lööf en presskonferens där hon meddelade att Centerpartiet tillsammans med Liberalerna har nått en överenskommelse med Socialdemokraterna i regeringsfrågan.

Detta var något som fick Kristdemokraternas Sara Skyttedal att se rött. På twitter gick politiktoppen till hård attack mot Annie Lööf. Hon kallar bland annat partiledaren för "bedragare" och "klåpare". Här kan du läsa mer om det.

Sara Skyttedals tweet
Tweeten som Sara Skyttedal lade ut. Bildkälla: Sara Skyttedal / @skyttedal Twitter

Blir tillrättavisad av Ebba Busch Thor

Skyttedal möttes av stark kritik på Twitter av flertalet användare som påpekade att hon jämförde Annie Lööf med en nazist när hon valde ordet "Quisling". 

Nu blir hon även tillrättavisad av partiledaren Ebba Busch Thor som förstod Skyttedals besvikelse men tyckte att ordvalet var helt fel.

– Det är inte ord jag själv hade valt, det är ett olämpligt ordval, säger Ebba Busch Thor till Nyheter24.

Ebba Busch Thor tyckte att Annie Lööf har "har fört väljarna bakom ljuset" under sin presskonferens. Här kan du läsa allt om det!

Läs även: Annie Lööf vill släppa fram Stefan Löfven: "Den bästa lösningen"

En av anledningarna till att Annie Lööf väljer att släppa fram Löfven är för att utesluta Sverigedemokraterna i regeringen. Läs mer om det här!

Läs också toppolitikern Sara Skyttedals (KD) attack till Annie Lööf efter beslutet att släppa fram Löfven.

Läs även Moderaternas Ulf Kristerssons arga svar här.

Sverigedemokraterna gick också till attack mot Annie Lööf. Det kan du läsa mer om här!

Såg du presskonferensen?