Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Busch Thors attack mot C: "Har fört väljarna bakom ljuset"

Maktkamp24 | 11/01/2019 17:20

Centerpartiet är beredda att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Nu går KD och Ebba Busch Thor till attack. "Alliansen är ett avslutat kapitel", säger EBT idag.

Regeringskrisen är så gott som över – Centerpartiet och Annie Lööf vill släppa fram Stefan Löfven som statsminister. 

Nu går Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor till skarp kritik mot Annie Lööf och Jan Björklund. 

Så här skriver EBT på Twitter: 

"Sverige har idag berövats möjligheten till en ny statsminister. Med besvikelse & sorg kan jag konstatera att Centerpartiets ledning vill samarbeta med S. Alla som röstade C i tron om att Kristersson var deras statsministerkandidat har blivit förda bakom ljuset".

Och på en pressträff på kvällen tog hon till hårda ord ännu en gång. Precis som Ulf Kristersson väljer hon att kalla Annie Lööfs handlande för ett svek. 

– Allianssamarbetet är som vi känner det ett avslutat kapitel på nationell nivå. Jag beklagar att Centerpartiet väljer att lämna Alliansen. Alliansen existerade i 15 år, sa Busch Thor. 

Hur besviken är du på en skala 1-10?

– Ja men detta är ju ett svek mot Alliansen och Alliansens väljare, och ett svek mot det vi gick till val på. Det är klart att jag känner besvikelse och sorg över detta, säger Ebba Busch Thor till Nyheter24. 

Så en tia då?

– Jag sätter inga siffror. 

Kommer det ens finnas en Allians att rösta på 2022?

– Det får vi se då. Den dagen C och L landar i att de åter igen vill genomför alliansens politik i regeringsställning finns det möjlighet för en ny borgerlig samverkan. 

Läs även: Annie Lööf vill släppa fram Stefan Löfven: "Den bästa lösningen"

En av anledningarna till att Annie Lööf väljer att släppa fram Löfven är för att utesluta Sverigedemokraterna i regeringen. Läs mer om det här!

Läs också toppolitikern Sara Skyttedals (KD) attack till Annie Lööf efter beslutet att släppa fram Löfven.

Ebba Busch Thor (KD) tycker att Skyttedals attack var onödig. Läs om det här!

Läs även Moderaternas Ulf Kristerssons arga svar här.

Sverigedemokraterna gick också till attack mot Annie Lööf. Det kan du läsa mer om här!