Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt. Kollage.
Åkesson har "full förståelse" för hur Sjöstedt agerar. - Foto: Claudio Bresciani/Anders Wiklund/TT

Åkesson backar Sjöstedt: "Jag har full förståelse för det..."

Jimmie Åkesson tycker inte det är ett dugg konstigt att Jonas Sjöstedt gör som han gör. Vänsterledaren får stöd från oväntat håll.


Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt är inte överens om mycket. Under åren har de båda partiledarna bråkat väldigt mycket – senast under valrörelsen kallade Sjöstedt ett uttalande från Åkesson för "rasismens kärna"

Men det verkar finnas en sak herrarna är överens om – att man inte ska acceptera att bli behandlad hur som helst av de andra partierna. 

Igår kom beskedet att Vänsterpartiet inte kommer att släppa fram Stefan Löfven som statsminister, om inte nya fyrpartiblocket ändrar inställningen till V. Det är en inställning Jimmie Åkesson backar. 

– Man vill inte bli behandlad som en dörrmatta, det har jag full förståelse för, säger Jimmie Åkesson till Expressen på tisdagsmorgonen. 

Enligt Åkesson verkar det som att hela regeringsförhandlingarna skett utan att man haft en tanke på Vänsterpartiets åsikter, och att Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerina nu får sota för det.

– Det har förvånat mig att det varit så tyst från Vänsterpartiet under hela den här processen. Det är som att man glömt bort att Vänsterpartiet finns, säger Åkesson till Expressen.

Omröstningen uppskjuten

Tanken var att riksdagen skulle rösta om ny statsminister redan imorgon onsdag, men efter Vänsterpartiets besked har talmannen gett partiledarna lite extra tid, och man väntar nu med omröstningen till på fredag. 

Med andra ord kommer de närmsta timmarna och dagarna bli avgörande för hur Sverige kommer styras kommande åren. 

Jimmie Åkessons sambo Louise Erixon är också en framgångsrik politiker – läs en intervju med henne här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du V ska släppa fram Löfven?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.