Måndag 26 Jul
Stockholm

Stefan Löfven efter mötet: "Jag är redo att bli statsminister"

Stefan Löfven
Stefan Löfven kallade till pressträff efter sitt möte med talmannen under onsdagen. Foto: Anders Wiklund TT/TT

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven höll idag en pressträff efter sitt möte med talmannen under onsdagen. Partiledaren var tydlig under sitt tal – han är redo att nomineras till statsminister.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under onsdagen hölls en ny talmansrunda för de åtta partiledarna tillsammans med talmannen Andreas Norlén. Det efter att talmannen beslutat att skjuta upp statsministeromröstningen tills på fredag istället för det tilltänkta datumet – nämligen idag, onsdag. 

Anledningen till tidsjusteringen är som bekant Vänsterpartiets uttalande i måndags, då de konstaterade att de inte kunde tolerera Stefan Löfven som statsminister under dessa omständigheter. Det kan du läsa mer om här.

Först ut att besöka talmannen var Stefan Löfven från socialdemokraterna som var väl medveten om att idag mer eller mindre är en ödesdag för de kommande fyra åren inom svensk politik.

"Jag är redo"

Löfven började pressträffen starkt och dundrade ut att han efter dagarnas samtal är redo att nomineras för att bli Sveriges statsminister.

–  Jag är redo att låta mig nomineras för Sveriges statsminister och gå till omröstning på fredag, berättade Löfven under pressträffen.

Ser slutet på fyra månaders förhandlingar

Det har riktats mycket kritik mot överenskommelsen och en punkt specifikt i den. Nämligen den som säger att Vänsterpartiet inte ska ha något inflytande i den politiska riktningen Sverige tar under mandatperioden.

Nu fastslog Löfven att punkten kommer att så kvar.

– Alla partier är fria att förhandla med andra partier och komma överens i frågor som inte rör de punkter vi kommit överens om, menade Löfven och fortsatte:

– Vi ser slutet på fyra månaders förhandlingar.

Artikeln uppdateras..


Hoppas du att Löfven blir statsminister?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela