Tesla Roadster
Elon Musk har kommit med mer information om nya Tesla Roadster - Foto: Czarek Sokolowski/TT/Tesla

Nya Tesla Roadster är på gång: En elbil med raketmotor

Nya Tesla Roadster är hopplöst försenad men ska nu till slut vara på väg att lanseras, och enligt Elon Musk ska den vara helt otroligt snabb.


Tesla har för vana att visa upp nya modeller som sedan blir kraftigt försenade, och märkets mest försenade modell är nya Tesla Roadster.

Prototypen för bilen visades upp redan 2017, och efter det har produktionsstarten skjutits upp gång på gång. Nu ska väntan emellertid vara över enligt företagets vd Elon Musk.

“Produktionsdesignen är klar och visas i slutet av året, siktar på leveranser nästa år”, skrev Musk på X, tidigare Twitter.

Sjuka olyckan: Lokalbuss gick av på mitten

En evig tidsoptimist

Huruvida man faktiskt kommer att hålla den tidsplanen är oklart, då Musk många gånger har utlovat tidsplaner för flera produkter som har visat sig vara för optimistiska med flera år.

I en tidigare tweet vid samma tillfälle avslöjade Musk att man precis hade ökat designmålen för bilen, vilket framstår som motsägelsefullt om produktionsdesignen redan är klar.

“Det kommer aldrig att finnas en annan bil som denna, om man ens kan kalla den för en bil”, fortsatte Musk på X.

Mikael Tornving skalar ner: Här är hans vettiga bilval

Rykten om raketmotor

Den kanske mest uppseendeväckande siffran relaterad till Tesla Roadster är accelerationen. 0 till 60 mph, motsvarande 96 km/h, ska enligt vad Musk skriver på X avverkas på under en sekund.

Detta ska möjliggöras av ett samarbete mellan Tesla och Musks rymdföretag Space X. Ryktet säger att det ska handla om ett särskilt Space X-paket för elbilen, som innefattar en raketmotor.

Huruvida en bil med raketmotor går att registrera för gatbruk låter vi vara osagt. Även utan raketmotor ska 0 till 100 km/h kunna avverkas på bara 1,9 sekunder och ha en toppfart på över 400 km/h enligt tidigare uppgifter.

Detaljen du inte får missa när du köper elbil: Risk för böter

Koenigsegg krossar konkurrenterna: När läsarna får välja

Bil