Söndag 18 Apr
Stockholm

Det får räcka nu – nu sprider vi nätkärlek!

Nyheter24:s redaktion sprider lite kärlek.
1 av 2
Nyheter24:s redaktion sprider lite kärlek. Foto: Gabriella Bark
2 av 2

Det får räcka nu. I dag gör vi allt vi kan för att fylla hela Internet med kärlek och respekt. Häng med på #NoHateSE du med!

Kommentera (36)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Varje dag drabbas tusentals svenskar av näthat. Människor får rasism slängt i ansiktet, tjejer blir kallade för horor och barn blir hatade för sitt utseende eller hotade för sina åsikter. Tonläget på Internet är ofta både hatiskt och direkt farligt.

Det får räcka nu.

I dag, den 4 november, kommer vi vara en motvikt till allt hat online. Tillsammans med Statens Medieråd, Halebop, MySafety, en rad kända profiler och er läsare kommer vi att jobba extra hårt för att sprida kärlek, rapportera om näthat och ställa de ansvariga till svars.

Vi kommer granska hatet och statistiken, intervjua experter, polisen och politiker, prata med personer som har utsatts, och mycket, mycket mer.

Men framför allt kommer vi att göra allt vi kan för att fylla hela Internet med kärlek – om så bara för en dag. För att lyckas med det behöver vi all hjälp vi kan få, så gör som tusentals andra kommer att göra: facebooka, instagramma och twittra ut så mycket kärlek det bara är möjligt. Ju fler som hjälper till desto större kommer det att bli!

Det här kan du göra:

* Spela in en kort video du skickar nätkärlek till någon du tycker om. Tagga videon med #NohateSE

* Eller fota dig själv när du formar händerna som ett hjärta och skicka till någon som förtjänar nätkärlek och lägg upp på Instagram, facebook eller twitter. Tagga bilden med #NohateSE.

* Uppmana dina vänner att göra samma sak!

Nu gör vi tillvaron på Internet bättre. För alla. Ingen människa ska behöva stå ut med att bli näthatad.

Det får räcka nu.

Se vår kampanjfilm här:

Kommer du sprida nätkärlek?
Tack för din röst!
Kommentera (36)
Kopiera länk
Dela

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe