Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

De här kändisarna har fått nog – nu sätter de ner foten mot hatet

- 21/10/2016, 12:25 -

Den 4 november är det No Hate-dagen. En lång rad kända personer ryter ifrån och vill att du sprider kärlek på nätet. Haka på kampen mot näthatet!

Den 4 november är det No hate-dagen och för tredje året i rad startar Nyheter24 ett digitalt korståg mot näthat. Med oss har vi en lång rad kända människor, men det viktigaste är att just du sprider nätkärlek.

På så sätt kan vi göra nätet till en trevligare plats för alla.

Några som vill att vi alla sprider kärlek på nätet är Ida Östensson (grundare Make Equal och FATTA), William Spetz (Youtube-stjärna), artisten Hampus Nessvold, Sveriges inrikesminister Anders Ygeman, Gustav Fridolin som är Sveriges utbildningsminister och fotbollsstjärnan Victor Lindelöf.

Den 4 november smäller det – men börja redan nu. Anslut dig till vårt digitala fackeltåg mot näthat genom att:

1. Facebooka, instagramma och twittra ut så mycket kärlek du bara kan. Ut på nätet och skriv en snäll kommentar på Facebook, gilla någons bild på Instagram – eller sprid kärlek på annat sätt!

2. Fota dig själv när du formar händerna som ett hjärta och lägg upp på Instagram, Facebook eller Twitter. Tagga bilden med #NohateSE.

3. Uppmana dina vänner att göra samma sak.

Den 3 november delar försäkringsbolaget Mysafety ut priset "Årets nätängel" tillsammans med oss. Syftet med priset är att uppmärksamma personer som arbetar aktivt för att motverka hat och hot på nätet.

Känner du någon som passar in på den beskrivningen? Nominera hen till "Årets nätängel" här.

Är det viktigt med nätkärlek?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe