Sofie, 25, tröttnade på att brorsan var singel – la ut det här på Facebook

Att vara singel fast man inte vill kan vara jobbigt.
Martin, 30, var den eviga singeln – då fick hans syster nog.


Martin Thufvesson, 30, i Hässleholm är en av alla tusentals svenskar som letar efter kärleken. Trots att han har provat att dejta har han ännu inte fastnat för någon. Och så har det varit ganska länge.

Till slut tröttnade hans syster Sofie Thufvesson, 25, på att brorsan aldrig lyckades hitta någon – och valde att prova något nytt.

– Då sa jag och min syster att vi skulle göra en kontaktannons om honom och lägga ut på Facebook, bara för att se om det kanske kunde lyckas på det sättet i stället, säger Sofie Thufvesson till Nyheter24.

Sagt och gjort. En kontaktannons där Martins systrar försökte sälja in honom lades ut på Facebook – och fick genast spridning.

Kontaktannons på FacebookKontaktannonsen. Bildkälla: Facebook

Martin Thufvesson själv tycker att det hela känns omtumlande.

– Jag är inte van vid sådan uppmärksamhet som det här har fått. Det är skrämmande och spännande på samma gång. Jag hoppas givetvis att det ska leda till något bra. Samtidigt är man ju lite utlämnad på Facebook i och med att det inte är en dejtingsida, säger han till Nyheter24.

Martin ThufvessonMartin Thufvesson. Bildkälla: Facebook

Nu har kontaktannonsen legat ute på Facebook en tid, och Martin Thufvesson har fått kontakt med några personer. Han ser ljust på att få till några dejter framöver.

Sofie är inte den enda som försökt en i familjen att hitta kärleken. Tidigare sökte även Jenny en kvinna till sin pappa – läs om hur det gick här.

Martin Thufvesson tycker annars att det är viktigt att försöka få fram mer kärlek på nätet, något han också själv bara mötts av hittills.

– Jag är väl medveten om det här med näthat, men jag har bara sett och hört positiva, roliga och trevliga kommentarer. Det har bara varit kärlek helt enkelt, säger Martin.

Även systern Sofie Thufvesson tycker att det är superviktigt att sprida kärlek på internet.

– Eftersom man hört att det finns mycket näthat nu så tänkte vi att det kunde vara kul att skriva en sådan grej, just för att få det lite positivt och så. Att låta kärleken spridas tycker jag är jättebra, säger Sofie Thufvesson.

Och de som blir sugna på att dejta Martin, vad är grejen med honom?

– Hans humor. Han gillar att skoja och skämta, och han är väldigt social. Han tycker om att prata med människor och brukar säga själv att han har en liknande personlighet som Johan Glans. Det stämmer faktiskt litegrann, säger Sofie Thufvesson.

När man väl hittat någon man älskar kan det vara svårt att veta när man kan säga "jag älskar dig" för första gången. Well, här är svaret på den frågan.

Missa heller inte att läsa om Carls kontaktannons i låtform, eller om hur Desiree sökte en gentleman som dejt till alla hjärtans dag.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du också singel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Joakim Lundell: "Därför svarar jag på hatkommentarer"

4 Nov 2018, 21:39

Därför mår unga dåligt – enligt dem själva

4 Nov 2018, 08:28
Psykisk ohälsa bland unga ökar, Men varför? Folkhälsomyndigheten tror att skolan och arbetsmarknaden är bovarna i dramat – men enligt de unga själva är det något annat.

Ikväll utses Årets nätängel 2017 – här är alla nominerade

23 Nov 2017, 14:02
Årets nätängel är ett pris som går till någon som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare och trevligare plats.

Har du blivit trakasserad på nätet? Här är det viktiga du måste göra då

5 Nov 2017, 18:19
Elsa Karlefors som är jurist till vardags kommer i denna intervju berätta om vad du ska göra om du utsatts för näthat.

Ebba Busch Thor vill ha fler poliser på nätet

4 Nov 2017, 17:27
Ebba Busch Thor (KD) vill göra rejäla förändringar för att motverka näthatet. Bland annat införa en ny särskild enhet inom polisen.

PH-Anna om näthatet hon utsätts för: "Jag läser varje kommentar"

3 Nov 2017, 10:45
Efter sin medverkan i Paradise Hotel har Anna Pankova fått utstå en hel del näthat, något hon tyckt varit jobbigt.