Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Simon, 13, blev lovebombad på Instagram: "Känns bra att folk stöttar mig"

- 23/10/2016, 17:56 -
13-åriga Simon blev mobbad i skolan.
1 av 6

13-åriga Simon blev mobbad i skolan.

Privat

Då skrev hans mamma Linda ett inlägg på Facebook.
2 av 6

Då skrev hans mamma Linda ett inlägg på Facebook.

Faksimil Facebook

Allmänheten ryckte in och stöttade Simon.
3 av 6

Allmänheten ryckte in och stöttade Simon.

Faksimil Instagram

Simon blev mobbad i skolan. Hans mamma Linda fick nog och skrev ett inlägg på Facebook där hon förklarade läget.
4 av 6

Simon blev mobbad i skolan. Hans mamma Linda fick nog och skrev ett inlägg på Facebook där hon förklarade läget.

Privat

Mamma Linda och Simon.
5 av 6

Mamma Linda och Simon.

Privat

6 av 6

Privat

Linda skrev ett inlägg på Facebook om hur hennes son Simon blev mobbad. Då ryckte allmänheten in och stöttade honom och spred kärlek.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 13-åriga Simon som blev mobbad i skolan. Till slut skrev hans mamma Linda ett inlägg på Facebook där hon förklarade hur läget var. Innan familjen gick och lade sig hade ett par stycken delat inlägget.

Morgonen därpå hade Simon gått från 100 följare på Instagram till 3 500 och i dag har han 5 100 följare. Elever i skolan började hälsa på Simon och folk erbjöd sig att komma till skolan och äta lunch med honom. Allmänheten ryckte in och började stötta honom och visade kärlek.

– Det känns bra att folk stöttar mig och det gör dem fortfarande. Även om mina följare på Instagram har minskat så får jag mycket positiv feedback, säger Simon till Nyheter24.

Mamma Linda instämmer med att det fortfarande känns bra flera veckor efter inlägget. Hon berättar att allt inte har löst sig med skolan men att de jobbar på det.

För några veckor sedan blev Simon bjuden till Stockholm av en fotbollssupportern Simon Sandström och nu har en ny resa planerats.

– Simon ska åka till Stockholm igen och gå på fotboll och spela Fifa17 med Simon Sandström, säger Linda.

Ett hundratal personer delade inlägget och även Sandström gjorde det. Hammarby och flera andra gick även in och skänkte pengar till Friends.

Det har gått flera veckor sedan inlägget skrevs och människor runt om i landet visar fortfarande sin kärlek och stöttar Simon.

– Den största skillnaden är att min Simon inte är ensam längre. Han har en grupp på Facebook som skriver till honom och han har fina följare på Instagram som ger glada tillrop.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe