Margaux Dietz
Margaux Dietz har förlorat tusentals följare. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Massflykt från Margaux Dietz efter SVT:s dokumentär

Direkt efter att SVT:s dokumentär "Kan vi förlåta Margaux?" släpptes så började följarna fly från Margaux Dietz i massor. Nu har hon förlorat tusentals följare.


Margaux Dietz, 32, har varit en välkänd influencer sedan år 2017. Då livesände hon sin förlossning, och därefter har karriären gått som på räls för profilen. De senaste åren har hon främst jobbat med Youtube men även som influencer på Instagram, där följarna har fått följa hennes liv med sonen Arnold.

Margaux vänskap med Ebba Busch har genom åren blivit omskriven, men det var inte först i november i år som Margaux Dietz blev känd för hela svenska folket. Och anledningen var inte den roligaste.

Margaux Dietz la nämligen ut ett klipp på sociala medier där hon filmade och skrattade åt en blodig och utslagen man som låg i hennes trapphus.

Margaux lät sonen peta på mannen, och till klippet hade hon lagt på roliga ljudeffekter. Reaktionerna lät inte vänta på sig. Tusentals följare skrev besviket och upprört i Margaux kommentarsfält, och flera samarbetspartners bröt omedelbart sina pågående samarbeten med Margaux.

Margaux Dietz klipp spreds som en löpeld.

Ett företag gick till och med så långt att de tvingade Margaux att utplåna alla eventuella spår av deras tidigare samarbete. Detta då de inte ville förknippas med henne.

Margaux Dietz. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

Margaux Dietz i SVT:s dokumentär "Kan vi förlåta Margaux?"

Margaux Dietz gick ut med en ursäkt på Instagram. Därefter publicerade hon en rad bilder på Instagram, bland annat en på en vissen pelargon. Följarna trodde då att hon hade blivit hackad, men Dietz gick då ut och sa att hon inte hade blivit hackad.

De något udda bilderna raderades, och sedan tog Margaux Dietz en paus från sociala medier.

I hemlighet jobbade då SVT Edit med en dokumentär med titeln "Kan vi förlåta Margaux?". Där får tittarna följa Margaux Dietz i den kritiska tiden efter drevet, och vi får höra hennes version av vad som hände och varför hon agerade som hon gjorde.

Dokumentären har mötts av hård kritik i sociala medier, och i Margaux Dietz kommentarsfält på Instagram är tonen återigen hätsk. Några kommentarer lyder:

"En dokumentär? Om dig? En månad efter att du lagt ut en man som fallit ihop utanför dörren till ditt elfenbenstorn och låtit din unge peta på honom till ”roliga” ljudeffekter? Skamlöst. Som betraktare kan bara skratta åt detta, det är sjukt."

"Helt galet att SVT gör en dokumentär och använder skattepengar för att Margaux ska få rentvå sig själv."

"Visste att det skulle komma ett gråta ut program. Jag tycker fortfarande ditt agerande var urdåligt!".

Så många följare har Margaux Dietz förlorat efter dokumentären

Kort efter skandalen kring Margaux briserade så förlorade Margaux över 11 000 följare på väldigt kort tid. Och fler har det blivit. Innan dokumentären släpptes så förlorade Margaux ett 50-tal följare om dagen.

Den 23 december 2022 släpptes SVT:s dokumentär, och då eskalerade följarnas flykt från Margaux Instagram.

Camilla Gervide som driver Bloggbevakning har med hjälp av Social Blade tagit reda på statistiken som visar hur många följare Margaux har förlorat, och under hela månaden är det 4 680 följare som lämnat Margaux, men sen dokumentären kom ut så exploderade siffrorna och flera hundra valde att avfölja varje dag.

"Jag har en liten teori om varför jag tror att tappet fortsatt, även efter sändningsdagen. Jag tror att människor provoceras av att hon medverkade i den här dokumentären – som överlag fått rätt usla omdömen – och sen bara började publicera mängder av glada inlägg på sin story, som om ingenting hänt", skriver Gervide i sin analys på Bloggbevakning.

Camilla Gervide på Bloggbevakning har tagit fram siffrorna som visar hur många följare Margaux Dietz har förlorat. Bildkälla: Social Blade/Bloggbevakning
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!