Bianca Ingrosso och Lovisa Worge
Bianca Ingrosso och Lovisa Worge startade smyckesbolaget ANI Jewels tillsammans. - Foto: Claudio Bresciani/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Hemliga listan som ANI Jewels polisanmäldes för har läckt ut – se den här

Med näbbar och klor slogs ANI Jewels för att hålla en speciell lista hemlig. Det gick så långt att tidningen Resumé polisanmälde Bianca Ingrosso och Lovisa Worges smyckesmärke ANI Jewels för brott mot aktiebolagslagen. Nu har listan läckt ut – och den avslöjar en hel del intressant information...


Influencerprofilerna och entreprenörerna Lovisa Worge, 27, och Bianca Ingrosso, 28, driver tillsammans smyckesmärket ANI Jewels. 

Smyckesmärket lanserades i maj 2022, och på sociala medier gör både Lovisa och Bianca ofta reklam för olika smycken från sitt märke.

På sociala medier har ANI Jewels mötts av kritik då en del kunder menar att smyckena ser ut att vara kopior från Dollarstore. Andra kunder vittnar om att smyckena har rostat, tappat färgen och gått sönder.

Kritiken till trots så har ANI Jewels blivit en stor succé, och ANI Jewels omsatte 20 miljoner kronor och gjorde en vinst på 4,6 miljoner kronor, något som DI skrev om nyligen. 

Lovisa Worge och Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.

Branschtidningen Resumé arbetar med en kartläggning av ägandet i företag som grundats av influencers. Ett av de företag som Resumé ville ta en närmare titt på var just ANI Jewels. Men då tog det tvärstopp.

Detta då ANI Jewels vd Tomas Sangchi inte ville dela med sig av ANI Jewels aktiebok.

Enligt Aktiebolagslagen så är alla bolag skyldiga att hålla sina aktieböcker tillgängliga för den som önskar, skriver Resumé. Att inte dela med sig av aktieboken är brottsligt och straffet är böter eller fängelse i ett år.

Resumé har nu polisanmält ANI Jewels för brott mot aktiebolagslagen.

Bianca Ingrosso är en av ägarna i ANI Jewels. Bildkälla: Stella Pictures.

Listan som ANI Jewels ville hålla hemlig har läckt ut 

Nu avslöjar tidningen Breakit listan på de som äger ANI Jewels – och namnet Daniel Lindh är det som sticker ut. Enligt Breakit så har Daniel Lindh tidigare jobbat som fotograf och art director för CAIA Cosmetics.

De äger ANI Jewels: 

Bianca Ingrosso, Sammy Holding AB, 300 aktier, äger 30 procent

Tomas Sangchi, Espoir Holding AB, 200 aktier, äger 20 procent

Lovisa Worge
, Lovisa Worge AB, 110 aktier, äger 11 procent

Jesper Matsch
, Graciediaz AB, 175 aktier, äger 17,5 procent

Mikael Snabb, Agnestell AB, 175 aktier, äger 17,5 procent

Daniel Lindh, Daniel Lindh AB, 40 aktier, äger 4 procent

Här kan du läsa mer om Bianca Ingrosso.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!