Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Donatella sparkar VD

- 30/05/2009, 19:59 -

Donatella styr företaget med järnhand.

Modehuset Versaces styrelse väntas inom kort sparka vd:n Giencarlo di Risio efter bråk med ägaren och designchefen Donatella Versace om hur mycket modehuset bör spara.

Konflikten mellan Donatella Versace, som äger 20 procent av bolaget, och vd:n handlar om att di Risio ska ha kört över Donatellas beslut att lansera en billigare linje designad av en person som inte arbetar inom modehuset, skriver E24.

Giencarlo di Risio har tidigare utryckt irritation över att Donatella Versace anlitade modefotografen Mario Testino, som tar minst 100 000 euro per uppdrag och dag. Versacefamiljen har också kritiserat vd:n för att han inte har dragit ner på etableringstempot av nya butiker i takt med att konsumtionen minskar.

Versace lider liksom andra lyxprodukttillverkare av den globala krisen och den minskande konsumtionen, även om 2008 fortfarande var ett vinstår för Versace. Försäljningen ökade då med 8,3 procent.

Skrivet av: