Versace häcklar REA-köpare

"Våra riktiga kunder köar inte för vår januarirea."


Aj aj aj. Versace biter sig själva i svansen. De förolämpar sina egna kunder.

Nu har VD för modehuset, Giancarlo Di Risio, sagt till italienska finanstidningen Il Sole 24 Ore att deras riktiga kunder inte köar för rean som Versacebutikerna håller i januari.

– Våra stamkunder köade inte utanför våra butiker den 3-4:e januari i Milano eller Rom utan befann sig på skidbackar i St Moritz eller på en yacht i Karibien.

Snobbigt, eller vad? Di Risio verkar inte vilja kommentera varför Versacebutikerna känner sig tvugna att hålla en rea:

– Du kunde redan köpa produkterna för halva priset i mitten av november hos andra återförsäljare. Den här... strategin förstör marknaden, och man borde vara mer rädd om de högkvalitativa märkena. För mig är rea-köparna annorlunda till skillnad från stamkunderna.

Och så släpper Di Risio bomben:

– Men... vi vill erbjuda riktig lyx och inte öppna våra dörrar till unga kvinnors konsumtion där de kan hänga sin drömdesignerväska på armen för under 3 200 kronor. Vi är inte intresserade av det.

Di Risio menar alltså att de gärna skulle vilja neka kunder hos Versace. Men oavsett hur klumpiga uttalanden må låta ringlar sig fortfarande köerna utanför butikerna sig långa under rean. Utanför en outletstad i Italien har bilarna köat ända ut på motorvägen för att kunna fynda billiga, nåja, billigare designkläder, skriver Female First.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!