Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sextips då och nu

- 21/10/2008, 14:40 -

Då: ligg still. Nu: läs snusk tillsammans.

Det är skillnad på sex idag och för hundra år sedan. Minst sagt. Nu har den brittiska journalisten Ellie White passat på att jämföra sextipsen med varandra. Och resultatet är skrattretande.

När sex som alla bäst sågs som någonting smärtsamt och oundvikligt, passade en kyrkoherdes fru på att skriva en bok med tips till äkta par. Boken var menad som en hjälpreda för de kvinnor som "tyvärr skulle få utsättas för sexuellt umgänge" för första gången.

Det viktigaste tipset som fru Ruth Smythers gav kring sexet var att "Ge lite, ge sällan och ge dig in motvilligt".

Läs och begrunda skillnaderna i sextipsen med hundra års mellanrum!

Sextipsen från 1894:

1.

Den kloka bruden tillåter endast sexuella äventyr max två gånger i veckan och ska sträva efter att minska denna tokhöga siffra. Simulerat illamående, sömnbrist eller huvudvärk är hennes bästa vänner i dessa situationer.

2.

En självisk och sensuell man kan enkelt utnyttja sin fru. En väsentlig regel i äktenskapet ska aldrig glömmas bort. "Ge lite, ge sällan och ge dig in motvilligt". I annat fall kan något som borde vara ett lämpligt äktenskap förvandlas till en orgie i sexuell lusta.

3.

På samma sätt som hon borde vara mer mån än någonsin om att hålla ner antalet sexuella tillfällen ska den kloka bruden också lägga ned mycket tid på att begränsa sexuella beröringar.

"Frun måste därför se till att mannen inte får någon ro eller tid att njuta."

4.

Många män åtnjuter en stor portion av dera sexuella tillfredställelse från den fridsamma utmattning som infinner sig precis efter att den sexuella akten är avslutad. Frun måste därför se till att mannen inte får någon ro eller tid att njuta. I annat fall kan han snart försöka att få mer.

5.

En klok fru gör det till sitt mål att aldrig låta mannen se hennes klädda kropp och aldrig låta honom visa sin oklädda kropp för henne.

6.

Många kvinnor har funnit det effektivt att bära tjocka bomullsnattlinnen och låta männen bära pyjamas. Dessa plagg behöver inte tas av under akten.

7.

I sängen ska frun släcka alla lampor och inte yttra ett ljud för att inte leda maken till henne, detta för att inte mannen ska ta detta som ett tecken på uppmaning.

"Kroppslig rörelse kan tolkas som sexuell entusiasm av den optimistiska maken."

8.

När mannen hittar henne, ska hon ligga så still som möjligt. Kroppslig rörelse kan tolkas som sexuell entusiasm av den optimistiska maken. Sex som inte kan förhindras ska praktiseras i totalt mörker.

9.

Uppmana honom inte. Att vara naken, att prata om sex, läsa historier om sex, att tittta på fotografier eller konst som framstället eller syftar till sex är de motbjudande ovanorna som mannen högst sannolikt konsumerar om han kan.

10.

Om maken gör ett försök till att kyssa makan på läpparna ska hon vända ansiktet till så att kyssen harmlöst hamnar på kinden. Om han lyfter på hennes nattlinne för att kyssa henne på något annat ställe ska hon snabbt dra tillbaka nattlinnet, ta sig från sängen och påstå att hon måste nyttja toaletten.

11.

Om mannen gör försök till att förföra henne med lystna samtal ska makan fråga mannen en trivial och osensuell fråga.

"Hon ska vara helt tyst medan maken flåsar"

12.

Hon ska vara helt tyst medan maken flåsar. Hon ska ligga perfekt still och inte under några omständigheter stöna under akten.

13.

Så fort maken har genomfört akten ska makan tjata på mannen om olika små sysslor hon önskar att han genomför påföljande dag.

14.

Kloka fruar är alltid på jakt efter nya och bättre metoder för att förneka och avleda sexuella förslag från maken.

"Att gnälla och käbblas med maken kan vara väldigt effektivt"

15.

Att gnälla och käbblas med maken kan vara väldigt effektivt om det genomförs på senkvällen ungefär en timme innan maken normalt börjar med sin förförelse.

16.

Efter tio års äktenskap har många fruar klarat av graviditeter och har då uppnått det ultimata målet till att bryta all sexuellt kontakt med sin make.

17.

Vid den här tidpunkten kan frun lita på hans kärlek till barnen och de sociala strukturerna för att mannen ska hålla sig inom hemmets väggar.

Dagens sextips:

"Uppmuntra sex"

1.

Initiera sex – Att ta ledningen uppmuntrar honom till att besvara dig när han blivit tillfredställd. Nivån på det du får tilllbaka kommer dramatiskt att förbättras.

2.

Skapa variation. Älska som en fin dam den ena gången och var snuskig som en slyna nästa gång. Variera hastigheten – ibland snabbt och effektivt, ibland långsamt och romantiskt. Använd olika ljudeffekter som andlösa och sexiga komplimanger, njutbara stönanden och snuskiga uppmuntranden.

3.

Älska hans intima delar. Du kommer att skörda fantastiska resultat genom att till fullo älska det manliga könsorganet. Rör det, smek det, lek med det, använd din mun med det... Älska det som om det vore ditt husdjur!

"Rör det, smek det, lek med det, använd din mun med det... "

4.

Beröm honom! Berätta för honom vad du älskar med hans kropp, hans rörelser och hans teknik i sängen. Uppmuntra honom under sexet och det kommer att göra honom sugen på att tillmötesgå dig.

5.

Var bestämd på vad du vill ha. Försök att införliva vad du skulle vilja få honom att göra genom att smyga in förslagen i en berättelse. Beskriv hur hans rörelser skulle få dig eller historiens karaktär att känna.

"Var bestämd på vad du vill ha"

6.

Berätta om dina fantasier – använd din fantasi till att skapa oändliga variationer av känslor, scener och fantasier i sovrummet. Spela olika rollet – doktor/sjuksköterskam, hotellgäst/städerska, lärare/student.

7.

Lägg ned mycket möda på att se sexig ut. Ge honom små förvarningar genom att visa honom dina underkläder tidigare på dagen eller erbjud dig att modella dig för honom i den. Få honom att köpa nya underkläder till dig.

8.

Vad får dig att tända till? Många kvinnor gillar att få ett öra slickat, en fot smekt, att stå lutad mot en tvättmaskin i centrifugeringsläge eller känna pulserande strålar från ett duschmunstycke.

"Surfa på nätet med honom och sexchatta tillsammans."

9.

Se till att ta reda på vad han gillar och dela det med honom. Om han gillar att titta på sexiga filmer, föreslå att titta på en film tillsammans. Besök en bokaffär och välj erotiska historier ni kan läsa för varandra, surfa på nätet med honom och sexchatta tillsammans.

10.

Upptäck miljön utanför sovrummet och leta upp ovanliga platser för sex.

"...leta upp ovanliga platser för sex."

11.

Tänk tillbaka på de goda tiderna – tänk på vad du brukade göra för honom och vad han gillade och gör det igen. Återskapa den första gången ni hade sex med varandra eller ta med honom på en till smekmånad.

Skrivet av: