Stockholm

Känd bloggare utsatt för hatattack

"Din jävla bög, du ska dö!"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är inte alltid lätt att vara ung och vika av från normen. Det kan många ungdomar vittna om.

Sveriges största manliga modebloggare och fashionista DennisM, 18 år, från Falköping, blev sent i natt överfallen när han var på väg hem från en promenad med sin chihuahua Louis. Dennis skriver på sin blogg:

"Jag går igenom tunnelbanan och rätt som det är så hör jag någon skrika mitt namn, "Dennis, Dennis". Jag vänder mig om och ser en man med en stor och aggressiv pitbullhund. Jag vet inte om ägaren eller hunden var argast men jag vände mig om och fortsatte att gå snabbare och snabbare. Plötsligt hör jag hur hunden börjar att skälla och ägaren börjar att springa emot mig samtidigt som han skriker "Din jävla bög, du ska dö!"

"Jag började att springa och Louis flög fram och tillbaka i min famn samtidigt som jag hörde "din jävla bög, alla hatar dig och din blogg" i bakgrunden. Jag kunde knappt hålla i den lilla hunden samtidigt som jag sprang, skriver DennisM på sin blogg."

DennisM lyckades springa ifrån mannen som jagade honom men under flykten snavade han och fick lilla Louis under sig.

"När jag kom hem ringde jag till Polisen som kom efter en timme. Louis låg under soffan i flera timmar tills han vågade komma ut. Han var helt täckt av blött grus och han blödde i sitt vänstra bakben så jag tvättade honom och satte på ett litet plåster."

Nyheter24 har talat med DennisM:

Har du blivit överfallen- eller varit utsatt för hot tidigare?

– Ja, det värsta som har hänt tidigare är när jag var inne i Stockholm och blev jagad av en främmande man med en flaska i handen. Sedan får jag rätt mycket anspelningar på sex och hot via mejl, men till viss del känner jag att jag får ta det när jag har en populär blogg som upprör känslor, säger DennisM till Nyheter24.

Du har fått utstå mycket kritik för din så kallade Paris Hilton-diet. Har hoten ökat i samband med det?

– Det är nog det som folk har reagerat på mest. Men det är inte min mening att provocera. Jag ser faktiskt inget fel i att skriva om eller använda sig av en diet, det måste få vara mitt val, säger DennisM till Nyheter24.

Man kan tycka att det är konstigt att en ung man på 18 år ska behöva uppleva det som ”normalt” eller någonting ”man får ta” när han blir utsatt för hot - oavsett det sunda i hans livsföring. Misstron och rädslan för det som är främmande och viker av frodas tydligen fortfarande i folkhemmets innersta. Skrämmande.

Klicka på pilarna ovan för fler bilder.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.