Caroline af Ugglas om näthatet

- 14/03/2009, 13:43 -

"Snälla, snälla, snälla"-sångerskan om det växande näthatet.

En av de mest uppmärksammade finalisterna i kvällens final i Globen har blivit ett hett diskussionsämne på internets alla forum.

Vissa stör sig på sångerskans minspel, som blivit något av ett signum, och kallar henne för pinsam. Samtidigt som andra inte vill annat än att se henne vinna finalen.

Caroline Af Ugglas tycker sig kunna hantera kritiken. I små doser. Men många gånger blir det för mycket på en gång och hatet går överstyr. Hon berättar för Aftonbladet om sina känslor angående näthatet:

– När folk tycket att jag är äcklig. Äcklig? Jag fattar inte det. Jag förstår att folk är arga, men fattar inte varför – ska jag be om ursäkt eller? Förlåt då, gör det bättre själv, eller vadå? Det är lite diffust, säger sångerskan.

– Näthatet har blivit oroväckande, ett skitkastarforum där folk avreagerar sig, menar hon.

Redan när af Ugglas under Melodifestivalen 2007 deltog med låten ”Tror på dej”, tog det inte lång tid förrän personangreppen började komma.

För att slippa möta kritiken har sångerskan slutat besöka offentliga forum på internet och fokuserar på att lyssna på dem – enligt henne få – som uppskattar henne och hennes musik.

– De som hatar mig borde lägga sin energi på att skriva om något de älskar i stället, avslutar Caroline af Ugglas.

Skrivet av: