Is-stjärnan Hogner kan få dispens

- 07/10/2008, 19:48 -

Stjärnor på is-Hogner kan söka dispens för att tävla internationellt.

Marie Serneholt, nu behöver du inte vara orolig längre! Din is-partner, Niklas Hogner, kan söka dispens om han vill fortsätta att tävla internationellt efter "Stjärnor på is". Den glada nyheten kom i dag från förbundets sportchef Carina Skoog.

– Vi anser inte att teve konkurrerar med vår verksamhet, säger Skoog.

Som Nyheter24 skrev i går har den 24-årige konståkaren stängts av från andra tävlingar eftersom teve-serien inte följer de internationella reglerna för amatörtävlingar.

Internationella förbundet kom för två år sedan med en regel som säger att åkare som vill fortsätta tävla internationellt inte får delta i proffstävlingar, is-shower som "Disney on Ice" och teve-program likt "Stjärnor på is". Svenska förbundet gick genast ut med informationen till sina åkare och när förbundet hörde talas om TV4:s program gavs informationen på nytt skriftligt och muntligt.

I sin blogg på programmets hemsida bekräftar Hogner att han känt till den internationella regeln:

"Jag var väl medveten om risken när jag skrev på kontrakten, men ansåg och anser än i dag att risken att bli avstängd är så liten. Jag kommer göra allt som krävs för att få fortsätta tävla om nu det skulle behövas."

Se Marie Serneholt och Niklas Hogner dansa på is

TT/ Peder Broberg

Skrivet av: