Is-stjärnan Hogner kan få dispens

Stjärnor på is-Hogner kan söka dispens för att tävla internationellt.


Marie Serneholt, nu behöver du inte vara orolig längre! Din is-partner, Niklas Hogner, kan söka dispens om han vill fortsätta att tävla internationellt efter "Stjärnor på is". Den glada nyheten kom i dag från förbundets sportchef Carina Skoog.

– Vi anser inte att teve konkurrerar med vår verksamhet, säger Skoog.

Som Nyheter24 skrev i går har den 24-årige konståkaren stängts av från andra tävlingar eftersom teve-serien inte följer de internationella reglerna för amatörtävlingar.

Internationella förbundet kom för två år sedan med en regel som säger att åkare som vill fortsätta tävla internationellt inte får delta i proffstävlingar, is-shower som "Disney on Ice" och teve-program likt "Stjärnor på is". Svenska förbundet gick genast ut med informationen till sina åkare och när förbundet hörde talas om TV4:s program gavs informationen på nytt skriftligt och muntligt.

I sin blogg på programmets hemsida bekräftar Hogner att han känt till den internationella regeln:

"Jag var väl medveten om risken när jag skrev på kontrakten, men ansåg och anser än i dag att risken att bli avstängd är så liten. Jag kommer göra allt som krävs för att få fortsätta tävla om nu det skulle behövas."

Se Marie Serneholt och Niklas Hogner dansa på is

TT/ Peder Broberg

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Johanna Nordströms känga till Gekås Ullared: "Åt helvete"

2 timmar sedan

Felix Herngrens svindlande förmögenhet

2 timmar sedan
Det går minst sagt bra för Felix Herngren. Komedikungen är aktiv i en rad olika bolag varav alla blomstrar. Och ja, här pratar vi rediga summor....

Lyxfällan-Patricks fru om sorgen: "8 månader och 20 dagar som änka"

2 timmar sedan
Efter Patrick Grimlunds bortgång sörjer frun på vad som skulle ha varit parets tionde bröllopsdag. På Instagram överöses hon med kärlek.

Fler tecken på att "Star wars"-spel hänger löst

3 timmar sedan
Efterlängtade "Star wars: Knights of the old republic", som Sony visade upp 2021 kanske inte blir av.

Gängåklagare trött på snack – alla måste bidra

idag 12:02
"En flerfrontshandling" behövs mot gängkriminaliteten. Så skrev åklagaren Lisa dos Santos redan i höstas. Nu måste alla tänka på vad man kan göra, säger hon.

Martin Soneby åtalad för grovt bokföringsbrott

idag 11:38
Martin Soneby har åtalats för grovt bokföringsbrott. Det gäller tre miljoner kronor bokförda insättningar som saknar korrekt underlag. Det berättar komikern själv i sin podd "AMK morgon," samt hävdar att han är oskyldig, rapporterar Expressen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.