Is-stjärnan Hogner kan få dispens

Stjärnor på is-Hogner kan söka dispens för att tävla internationellt.


Marie Serneholt, nu behöver du inte vara orolig längre! Din is-partner, Niklas Hogner, kan söka dispens om han vill fortsätta att tävla internationellt efter "Stjärnor på is". Den glada nyheten kom i dag från förbundets sportchef Carina Skoog.

– Vi anser inte att teve konkurrerar med vår verksamhet, säger Skoog.

Som Nyheter24 skrev i går har den 24-årige konståkaren stängts av från andra tävlingar eftersom teve-serien inte följer de internationella reglerna för amatörtävlingar.

Internationella förbundet kom för två år sedan med en regel som säger att åkare som vill fortsätta tävla internationellt inte får delta i proffstävlingar, is-shower som "Disney on Ice" och teve-program likt "Stjärnor på is". Svenska förbundet gick genast ut med informationen till sina åkare och när förbundet hörde talas om TV4:s program gavs informationen på nytt skriftligt och muntligt.

I sin blogg på programmets hemsida bekräftar Hogner att han känt till den internationella regeln:

"Jag var väl medveten om risken när jag skrev på kontrakten, men ansåg och anser än i dag att risken att bli avstängd är så liten. Jag kommer göra allt som krävs för att få fortsätta tävla om nu det skulle behövas."

Se Marie Serneholt och Niklas Hogner dansa på is

TT/ Peder Broberg

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.

Det jobbade Bolaget-killarna med innan succén

2 timmar sedan
Gruppen Bolaget Records har på kort tid nått extrem framgång. De toppar listor och slår rekord efter rekord i musikbranschen. Men vad arbetade de med innan genomslaget?

Kritikerna om Rushdies bok: Rörande och rolig

2 timmar sedan
"Skrämmande men hjärtevärmande, en historia om hat besegrad av kärlek" skriver The Guardians kritiker om Salman Rushdies bok "Kniv". Rushdie får beröm för att han till och med orkar skämta: Före knivattacken var han ordentligt överviktig; när han blir utsläppt från sjukhus och rehabilitering är han 25 kilo lättare, även om "det inte är en diet att rekommendera".

Därför valde Hanna att snabbt lämna Robinson – egentligen

3 timmar sedan
Det var under förra veckan som Hanna Danemyr valde att lämna Robinson 2024. Men det fanns en anledning bakom som tittarna inte fick se.

Gängvåld präglar Sveriges nomineringar

3 timmar sedan
Två böcker som båda präglas av gängvåldet representerar Sverige i konkurrensen om Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris. Därmed skiljer sig Sverige från de andra ländernas nomineringar.