Torsdag 27 Jan
Stockholm

Isstjärnorna laddar

Tävlingsprogrammet "Stjärnor på is" visas på lördagskvällen med ett startfält av elva par.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Stjärnor på is" hade premiär förra veckan med programledarna Carolina Gynning och Carina Berg i spetsen. 1,5 miljoner tittare hade bänkat sig i tevesofforna framför premiären av TV4:s istävling lördagen den 4 oktober. Efter utröstningen fick Lulu Carter och hennes danspartner lämna isen. Och det var fler som verkade behöva lite uppmuntran under programmet.

– Jag har fått nog av den här skiten. Du måste piska mig lite hårdare, säger Tony Irwing till sin danspartner under Malin isrepetitionerna.

– Det här är kanske det mest korkade jag gjort, sa The Poodles trummisen "Kicken” Lundqvist tävlade med bandage runt handleden, skriver Metro.

Nej, det har sannerligen inte varit en dans på rosor för deltagarna. Isdans kräver mycket övning och färdighet och det kostar att göra missar. Skadorna har varit många...

-”Kicken” Lundqvist: spräckte tre revben och en fick en spricka i handleden.

- Marie Serneholt, modell och artist: fick blåmärken och skärsår.

- Lulu Carter, inredare i ”Äntligen hemma”: drog på sig en hjärnskakning, sprucket revben, svullet knä och skavsår.

- Rafael Edholm, skådespelare fick ett sprucket revben.

TV4 och Meter film har tecknat rejäla försäkringar för samtliga deltagare, uppger Nyhetskanalen. Och det kan behövas med tanke på vilka skador deltagarna dragit på sig under repetitionerna, skriver Metro.

Skidåkaren Torgny Mogren är den enda som har varit helt skadefri under träningarna inför programmet. I premiärprogrammet framförde han ett lite småskakigt isdansnummer till "Born in the USA" av Bruce Springsteen.

Danserna bedöms efter riktig konståkningsskala av en jury sammansatt av erfarna konståkare och domare. Publikens telefonröster är naturligtvis också avgörande för stjärnornas öde på isen.

Juryn består av bland andra av Britta Lindgren, internationell domare och SM-vinnare, skridskoåkerskan och flygvärdinnan Lotta Tegnér och Emanuele Ancorini, SM-vinnare och skridskoåkare i isshowen Alladin.

Nu återstår det att se vilket par som är ute på hal is i kvällens program...

Se Marie Serneholt och konståkaren Niklas Hogner på isen:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela