Martin Timell anmäler TV4 och SVT.
Martin Timell anmäler TV4 och SVT. - Foto: Robert Eklund / Robert Eklund

Martin Timell anmäler SVT och TV4: "Oerhört lidande"

"Äntligen hemma"-profilen Martin Timell blev en av höstens mest omskrivna personer under #metoo-rörelsen. Timell anklagades för bland annat sexuella trakasserier och en våldtäkt. Nu anmäler Timell både SVT och TV4.


Martin Timell, 60, anmäler nu SVT och TV4 till Granskningsnämnden. 

Timell fick sparken från "Äntligen hemma" och TV4 bröt allt samarbete med profilen efter att han anklagats för sexuella trakasserier och polisanmälts för en våldtäkt. 

"Jag har ingen samhällsbärande funktion utan är bara en tv-snickare. Det har inneburit oerhört lidande för mig och min familj att ha blivit uthängd på detta vis”, skriver Martin Timell i anmälan, enligt SVT.

Timell som just nu utreds för en våldtäkt som ska ha ägt rum på en jobbfest år 2008 är ännu inte dömd för något av det han har anklagats för. Något som Timell refererar till själv: 

”Givetvis helt ohörd och inte dömd för något”, skriver han i anmälan. 

Det här har hänt kring Martin Timell: 

14 oktober 2017: 
Lulu Carter, som jobbat med Timell på "Äntligen hemma", går till hård attack mot Timell på Instagram. Hon kallar Martin för "Sveriges Harvey Weinstein", och syftar då på Hollywoodproducenten Weinstein som anklagats för flera sexuella övergrepp. 

20 oktober 2017
Flera av Timells tidigare kollegor vittnar om sexuella trakasserier, rasism, homofobi och sexism. I en intervju med Expressen säger Timell att han ska ta hjälp av en terapeut.

20 oktober 2017
Lulu Carter berättar om det övergrepp Timell ska ha utsatt henne för. Hon gör även klart att hon inte kommer att acceptera hans ursäkt.

23 oktober 2017
TV4 avbryter allt samarbete med Martin Timell, som varit en av deras största profiler i flera år.

30 oktober 2017
Martin Timell polisanmäls för våldtäkt. Under en jobbfest 2008 ska Timell ha stoppat in sin hand innanför en kvinnas bikinitrosor. Kvinnan ska även ha fått högre lön för att hålla tyst om övergreppet. 

11 november 2017
Martin Timell förnekar och tillbakavisar alla anklagelser om våldtäkt.

Läs också: 

Så lever Martin Timell efter våldtäktsskandalen 

Utredningen av Martin Timell är klar – det här visar den

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
TV4
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!