Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rick "Zombie boy" Genest död – Lady Gaga i sorg

- 03/08/2018, 14:29 -

Modellen Rick "Zombie boy" Genest har varit vän med Lady Gaga sedan år 2011 då han var med i videon till hennes hitlåt "Born this way". Under onsdagen hittades Genest död.

Den 32-åriga modellen Rick Genest, eller Zombie boy som han kallades, är död. Rick slog igenom när han var med i Lady Gagas musikvideo till "Born this way" år 2011.

Rick, som skulle fylla 33 år nästa vecka, hittades död i onsdags i sitt hem i Montreal, Canada. 

Dödsorsaken är självmord, och på Twitter skriver Lady Gaga nu om sin sorg.

Lady Gaga och Rick Genest.
Lady Gaga och Rick Genest i videon till "Born this way".

"Det är bortom förkrossande. Vi måste jobba hårdare för att ändra kulturen kring mental hälsa och vi måste ta bort tabun kring det", skriver Gaga.

Hon uppmanar sedan de som mår dåligt att inte lida i tysthet.

"Om du mår dåligt, ring en vän eller familj idag. Vi måste rädda varandra", skriver Gaga vidare.

Rick föddes i Montreal och gjorde sin första tatuering som 16-åring, och när han var 19 var han helt täckt av tatueringar. När Rick var 15 år gammal upptäcktes en hjärntumör, och läkarna sa att han kunde dö eller bli vanställd.

Rick Genest Zombie Boy
Rick Genest blev bara 32 år gammal. Bildkälla: Felipe Dana/AP/TT Bild

– Jag tror att det fick mig att bli besatt av det morbida och makabra, berättade Rick i en intervju med brittiska Mirror år 2016.

Operationen av hjärntumören gick smärtfritt – men den påverkade Rick på ett djupare plan.

– Sedan dess har jag vetat att mitt liv är för kort för att inte fullfölja mina drömmar om tatueringar och body modifications, berättade han då.

Smeknamnet Zombie fick han av sina vänner, något som han berättade för Mirror.

– När man håller på att stöka runt på gatorna och hamnar i trubbel så måste man ha ett smeknamn för att skydda dig själv. Zombie kom från att jag älskar punk och skallar, sa Rick då.

Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101. Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60.

Har du sett musikvideon?