Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Top Model"-deltagaren Jael Strauss död i bröstcancer

Nöje | 05/12/2018 10:57

"Americas Next Top Model"-deltagaren Jael Strauss har avlidit efter att ha drabbats av en obotlig bröstcancer. Under tisdagen somnade hon in för sista gången.

Den amerikanska "Top Model"-deltagaren Jael Strauss har dött. Jael avled två månader efter att hon drabbats av en svår bröstcancer. 

Strauss dog på ett hospis under tisdagsmorgonen, skriver Tmz. Innan dess hade hon varit medvetslös i ett par dagar.

Kring Halloween i oktober så slutade Jael med cellgifterna, och i november lades hon i på hospiset för att förbereda sig för den sista vilan.

– Första natten på hospiset. Så mycket jag inte visste om livet. Eller döden. Så mycket, skrev Jael i ett hjärtskärande inlägg på Facebook.

Jael Strauss
På Instagram visade Jael Strauss sin kamp mot sjukdomen som slutligen tog hennes liv. Bildkälla: Instagram/eureka.secrets

Det var den 4 oktober som Jael berättade för omvärlden om sin obotliga cancer.

– Jag skulle skriva något långt här, men ni förtjänar att veta. Den 2 oktober fick jag diagnosen: bröstcancer i stadium 4. Den har spridits aggressivt genom hela min kropp och går inte att bota. Med behandling så kan mitt liv förlängas med några få månader. Jag vill inte dö. Jag behöver ett av de mirakel som jag fick år 2013, skrev Jael.

Det mirakel Jael syftade på år 2013 var att det var då hon blev drogfri. Innan dess hade hon länge kämpat mot ett svårt amfetaminmissbruk. I augusti 2018 firade hon 5 år som nykter och drogfri.

Jael Strauss
Jael Strauss gästade Dr Phil och där började hennes resa mot ett drogfritt liv. Bildkälla: Stella Pictures.

– Mirakel är verkliga. Att bli frisk är möjligt för alla oavsett hur djupt du har sjunkit. Vi är aldrig för trasiga för att bli hela igen. Jag hade varit död om det inte vore för all kärlek och förlåtelse som jag har fått från mina vänner och familj, skrev Jael då.

Jael Strauss blev 34 år gammal.

Vila i frid.