Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund till final i Melodifestivalen

- 16/02/2019, 21:25 -

Melodifestivalens tredje deltävling är över. Stort grattis säger vi till Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund som tog sig direkt vidare till final och får göra upp om den stora segern i Stockholm i mars.

Mello-lördagen är över för denna vecka – och vilken kväll det var! Den inleddes med en hyllning till Ted Gärdestad och fortsatte sedan i en riktigt musikalisk anda som bland annat inkluderade pop och joik. Kvällens tävling var den tredje av totalt fyra deltävlingar och ägde rum i Tegera Arena i Leksand. 

Efter maxade 90 minuter stod det klart att Jon Henrik Fjällgren med låten "Norrsken" och Lina Hedlund med låten "Victorious" gick vidare direkt till finalen i Friends Arena i Stockholm den 9 mars. Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson får en ny chans att ta sig till finalen. De tog sig vidare till Andra Chansen som äger rum den 2 mars i Nyköping. 

Sarah Dawn Finer var inte där 

Årets festival leds av kvartetten beståendes av Kodjo Akolors, Eric Saade, Sarah Dawn Finer och Marika Carlsson. Men under kvällens deltävling var de bara tre, Sarah Dawn Finer syntes inte till.

Anledningen? Programmet vill utmana sig själva och inte låta tittarna på förhand veta hur det ska se ut. 

– Som vi brukar säga: Vi kan göra vad vi vill, bara vi inte gör som vi gjorde förra året. Det som händer när du har en programledare är att du snart vet och förstår hur programmet ska se ut. I år har vi valt att det inte ska vara den känslan, utan tittarna ska ställa sig frågan: Varför blir det så här? Vad innebär det här – vad får de tre för dynamik i sin grupp?, säger Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen, till Expressen

Förra veckan var det super-power-duon Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer som skötte rodret. 

STORT GRATTIS SÄGER VI TILL DELTÄVLINGENS VINNARE! 

Vill du veta mer om kvällens artister? Då kan du göra det här nedan.

The Lovers of Valdaro – det här visste du inte om bandet.

Här är fem saker du vill veta om popgruppen Dolly Style.

Här är fem saker du vill veta om Martin Stenmarck.

Här är fyra saker du vill veta om Lina Hedlund i Melodifestivalen.

Omar Rudberg i Melodifestivalen – här är allt du vill veta om stjärnan.

Känner du igen Rebecka Karlsson i årets Mello? Det är inte så konstigt.

Här är allt du vill veta om Jon Henrik Fjällgren.


Tycker du att det var rätt bidrag som gick vidare?