Söndag 18 Apr
Stockholm

Allt du vill veta om Let's Dance-aktuella Filip Lamprecht

Filip Lamprecht tävlar i årets Let's Dance.
Filip Lamprecht tävlar i årets Let's Dance. Foto: Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT & Adam Ihse/TT.

Filip Lamprecht är en av deltagarna i årets Let's Dance. Men visste du att hans mormor är självaste Lill-babs? Nyheter24 listar allt du vill veta om Filip!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Filip Kaspersen Lamprecht är en av deltagarna i årets Let's Dance och hittills har han blivit superhyllad av juryn. Men har du koll på hans kända familj eller att han dissade Peg Parnevik innan de blev tillsammans?  Nyheter24 listar allt du vill veta om Filip! 

Hur gammal är Filip? 

Filip föddes den 27 mars 1997 vilket gör honom till nyss fyllda 24 år. Han bor i Stockholm tillsammans med flickvännen Peg Parnevik, 25. 

Filip dansar med Linn Hegdal i årets Let's Dance. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT.

Hur träffades Filip och Peg? 

Faktum är att Filip och Peg är familjevänner och har känt varandra sedan de var barn. Men det var inte förrän de blev äldre som de verkligen fick upp ögonen för varandra. 

Nyheter24 har tidigare rapporterat om när Peg berättade om hur paret blev förälskade i varandra, i podden "Pillowtalk". 

Det var nämligen på en nyårsfest som Peg och Filip kände en tydlig attraktion till varandra och tillslut kysstes på tolvslaget. Därefter fick romansen en vändning, när Filip "dissade" Peg på ett midsommarfirande. 

Men några månader där efter, när Peg åkte tillbaka till USA, fick hon en kärleksförklaring av Filip – och de blev tillsammans. Idag har de varit ett par i nästan fem år. 

Filip och Peg bekräftade att de var ett par 2016. Bildkälla: Johan Nilsson/TT.

Vilka är Filips släktingar? 

Filip kommer från en riktig kändisfamilj. Hans mamma är tv-profilen Kristin Kaspersen, 51, som ju faktiskt tog hem hela Let's Dance 2019. Hans mormor är ingen mindre en självaste Barbro "Lill-babs" Svensson som är en av Sveriges mest folkkära artister genom tiderna. 

Filips moster är Malin Berghagen, 54, dotter till Lasse Berghagen och Lill-babs. 

Filips pappa är Martin Lamprecht, 57, som varit elitidrottare inom femkamp och tävlat i OS. Nyheter24 har tidigare skrivit om de kändiskvinnor som Martin dejtat – det kan du läsa om HÄR

Filip har två yngre syskon vid namn Wilda och Leon

Filip med sin mormor Lill-babs och mamma Kristin 2008. Bildkälla: Mats Andersson/TT.

Vad jobbar Filip med? 

Filip arbetar som fotomodell och ibland delar han med sig av bilder från olika modelljobb på Instagram. Om du vill följa Filip så hittar du honom på @filiplamprecht.  

Kommentera
Kopiera länk
Dela