Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärnor och hockeymasker på mässan

- 05/11/2008, 13:37 -

Nyheter24 går på Science Fiction-mässa och träffar rymdkrigare och nördar.

Älvsjömässan drog fulla hus under allhelgonahelgen. Inuti mässhallen var den provisoriska barnvagnsparkeringen till Babymässan knökfull. Men den verkliga kön gick till Science fiction-mässan. På lördagen stod hundratals personer i kö från entrén och en bra bit upp mot pendeltågsstationen.

Bland besökarna fanns allt från vogoner, lexingar till alldagliga glasögonormar i läderrock med plastkassar i båda händerna. Men vanligt folk letade sig även dit för att fynda affischer och kolla på filmreplikor.

– Vi var på Babymässan i går men den stora behållningen i helgen är så klart det här, säger Paul Bergman som bär på sin småtting Wanda.

Bland utställarna var majoriteten leksakshandlare med plastlådor fulla av gamla actionfigurer. Varorna kunde lika gärna gått för hundratals euro på ebay som de lika gärna kunde legat i en låda på en loppis i Hökarängen. Det hela påminde om en skivbörs fast discoskäggen var utbytta mot Storm Troopers.

Även missionärer hade letat sig dit. Stockholm Trekkers är en förening där alla bär väst och samlas i högkvarteret. Där visar de förhandsvisningar på nya filmer och tittar på Star Trek i flera dygn.

– Min favorit är The Next Generation men jag börjar gilla Voyager mer och mer, säger en kvinna som kallar sig Solace.

TV4:s nya satsning Science Fiction kanalen hade en namnlista för att få med kanalen i marknätet. I spelhörnan kunde besökare testa Mirrors Edge utvecklat av svenska Dice. På seriedelen fanns det möjlighet att köpa reaserier och få serien Mumiens Blod signerad.

Möjligheten fanns även att träffa celebra gäster från kultfilmer. Ville man föreviga stunden gick det bra att ta ett foto. Men hela tvåhundra kronor kostade kalaset för att få med sig en bild på Fredagen den 13:e skådisen Richard Brooker med hockeymask.

Arrangören Jesper Isberg berättar att supergäster redan är bokade till nästa mässa, men avslöjar inte vilka, däremot har han en lista på stjärnor som han vill ha till mässan.

– Önskegäster? Det finns många... Chuck Norris, Dolph Lundgren, Pippi Långstrump och Harrison Ford!

Skrivet av: