Stjärnor och hockeymasker på mässan

Nyheter24 går på Science Fiction-mässa och träffar rymdkrigare och nördar.


Älvsjömässan drog fulla hus under allhelgonahelgen. Inuti mässhallen var den provisoriska barnvagnsparkeringen till Babymässan knökfull. Men den verkliga kön gick till Science fiction-mässan. På lördagen stod hundratals personer i kö från entrén och en bra bit upp mot pendeltågsstationen.

Bland besökarna fanns allt från vogoner, lexingar till alldagliga glasögonormar i läderrock med plastkassar i båda händerna. Men vanligt folk letade sig även dit för att fynda affischer och kolla på filmreplikor.

– Vi var på Babymässan i går men den stora behållningen i helgen är så klart det här, säger Paul Bergman som bär på sin småtting Wanda.

Bland utställarna var majoriteten leksakshandlare med plastlådor fulla av gamla actionfigurer. Varorna kunde lika gärna gått för hundratals euro på ebay som de lika gärna kunde legat i en låda på en loppis i Hökarängen. Det hela påminde om en skivbörs fast discoskäggen var utbytta mot Storm Troopers.

Även missionärer hade letat sig dit. Stockholm Trekkers är en förening där alla bär väst och samlas i högkvarteret. Där visar de förhandsvisningar på nya filmer och tittar på Star Trek i flera dygn.

– Min favorit är The Next Generation men jag börjar gilla Voyager mer och mer, säger en kvinna som kallar sig Solace.

TV4:s nya satsning Science Fiction kanalen hade en namnlista för att få med kanalen i marknätet. I spelhörnan kunde besökare testa Mirrors Edge utvecklat av svenska Dice. På seriedelen fanns det möjlighet att köpa reaserier och få serien Mumiens Blod signerad.

Möjligheten fanns även att träffa celebra gäster från kultfilmer. Ville man föreviga stunden gick det bra att ta ett foto. Men hela tvåhundra kronor kostade kalaset för att få med sig en bild på Fredagen den 13:e skådisen Richard Brooker med hockeymask.

Arrangören Jesper Isberg berättar att supergäster redan är bokade till nästa mässa, men avslöjar inte vilka, däremot har han en lista på stjärnor som han vill ha till mässan.

– Önskegäster? Det finns många... Chuck Norris, Dolph Lundgren, Pippi Långstrump och Harrison Ford!

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Produktionsstödet sågas – "lönlöst att söka"

Christian Bauer bytte karriär – det jobbar han med i dag: "Blev anställd som 56-åring"

Christian Bauer är sedan 2023 gift med Pernilla Wahlgren och syns flitigt i "Wahlgrens värld". Men vad vet du egentligen om artisten och tv-profilens andra hälft? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som googlas om Christian.

Tittarna rasar på hetsätningen i Robinson 2024 – det här hände

Det var under tisdagens avsnitt av Robinson som det var scener innehållande rent och skärt frosseri. Och tittarna, de hade väldigt starka åsikter angående specifikt en person.

Polisen inför ESC: "Säkerheten är väldigt stor"

1 timme sedan
Trafikavspärrningar, larmbågar och en stor mängd poliser möter 100 000 besökare – och eventuellt högljudda demonstranter – som väntas i Malmö framöver. Men området runt Malmö Arena kommer att vara tryggt, lovar polisen.

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

3 timmar sedan
Det är inte bara artister som hoppar av Eurovisionveckan i Malmö. Nu står det klart att Moriska paviljongen, som skulle hysa Euro Fan Café för tillresta Eurovision-fans, också drar sig ur.

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

idag 06:22
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.