Nyheter24 möter Sci-Fi-legendarerna

Nyheter24 tog en kaffe med skådisarna från de mest kända Science Fiction-filmerna - Star Wars, Alien och Predator.


I helgen går Science Fiction-mässan av stapeln i Stockholm. Under två dagar förvandlas mässhallen, som brukar husera båtar och företagsbås, till en myriad av autografjägare, vuxna i Darth Vader-masker, serieslukare och tevespelsbitna. På mässan kan man se massor av filmreliker som Hannibal Lectors mask från När lammen tystnar och det går att provsitta batmobilen. Under en helg kan nördarna komma ut ur garderoben och bli stolta genuina fans. För även om Sci-Fi lätt kan slås bort som tonårsfantasier har filmer som Aliens och Predator kommit att symbolisera hela sina decennium.

Nyheter24 tog en kaffe med mässans hedersgäster Lance Henriksen (Aliens, Terminator) Carl Weathers ( Rocky, Predator) och Matthew Wood (Star Wars).

Är det här första gången ni är i Sverige?

– Jag har varit här tidigare när jag skulle spelade in Pernilla Augusts röst till Attack of the Clones. Jag bodde på Abbas hotell [Rival]. Egentligen skulle vi spela in i studio, men det var så tyst i hotellrummet att vi spelade in det där, säger Matthew Wood som gjort rösten till General Grievous i Star Wars.

– Jag har varit här förut men aldrig i Stockholm. Men åh vad jag älskar strömmingen på hotellet, säger Carl Wheaters.

–Skandinaverna bråkar jämt om vilka som är de riktiga vikingarna. Min släkt är från Norge – de riktiga vikingarna. Min farmor var från Lappland och farfar var norrman. De gifte sig, säger Lance Henriksen.

Vad är det konstigaste ett fan frågat er om?

– Det är bara tjejer som frågar knäppa grejer. Killar är så försynta. Tjejer vill att man ska skriva på deras du vet, säger Carl Weahters och pekar på sina väldiga bröstmuskler.

– Star Wars-fans är samlare med sina actionfigurer, posters och allt sånt som jag brukar få signera. Ett fan hade General Grievous tatuerad på sin rygg och jag signerade ryggen. Sen tatuerade han in min autograf, säger Matthew Wood.

– I England var det ett fan som hade mig som Bishop [Aliens] tatuerad på hela ryggen. Jag var så chockad att jag inte visste vad jag skulle säga. Jag stammade och sa wow. Det var konstigt, för det var inte jag som var tatuerad, det var Bishop, men ändå var det jag, säger Lance Henriksen som spelade Bishop i Aliens.

– Haha vänta tills han blir 90 år, säger Carl Weathers.

Science Fiction-mässan är på Stockholmsmässan i Älvsjö den 1 - 2 november 2008 klockan 10.00 - 18.00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

3 timmar sedan

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

idag 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?