Söndag 13 Jun
Stockholm

Bondbesökare övervakas

Biobesökare som ser nya Bond ska övervakas med mörkeglasögon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alla ni pirater där ute. Tag er i akt. Säkerheten kring den nya Bondfilmen är rigorös. Minst sagt. Biobesökarna som ser "Quantum of Solace" kan förvänta sig att bli övervakade. Med mörkerglasögon.

Allt i syfte att motverka illegal nedladdning och spridning av filmen. 149 biografer i Sverige kommer att förses med övervakningsutrustning.

– Det här är ingen pr-grej, tro mig, det är bara rent självförsvar, säger Sony Pictures vd Zoran Slavic enligt Moviezine.

En sådan här hård övervakning har aldrig förekommit i samband med filmvisningar tidigare. Beslutet togs på grund av att Sverige i likhet med Frankrike och Storbritannien är de första länderna att visa "Quantum of Solace".

- Det är roligt att få vara först med något, även om det innebar en enorm säkerhetsapparat. Men vi tyckte det var värt att köpa in glasögon för att svenska folket skulle kunna se filmen före andra. Om någon laddar ner filmen förstör man möjligheten att Sverige skulle kunna vara först igen, säger Zoran Slavic till Moviezine.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela