Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nokia öppnar lyxbutik i Tokyo

- 28/02/2009, 13:16 -

Lyxmärket Vertu får en egen butik i Tokyos dyraste kvarter.

Med den rådande finanskrisen kanske det inte finns en marknad för lyxmobiler, men det hindrar inte Nokia att öppna en flaggskeppsbutik. Det är i den exklusiva stadsdelen Ginza som den flådiga butiken kommer ligga. Där kommer man dock konkurrera med Sony och Apples stora butikssatsningar. Ginza är känt för att vara ett viktigt centrum för modemärken. Detta är nu den 19:e Vertubutiken som finns i världen och japansk media har tagit emot den väl, skriver Realtid.se.

Förra året sade Nokia att de inte skulle jobba mot japanska operatörer, de skulle bara koncentrera sig på Vertu. Detta kan mycket väl vara det genomslag som Nokia behövde i Japan.

I den första fasen erbjuder Vertubutiken 14 olika mobilmodeller, bland annat den kanske mest berömda Ferrarimodellen. Priserna ligger på cirka 60.000-340.000 kronor. Telefonen på bilden kostar drygt 3 miljoner kronor.

Skrivet av: