Nokia redovisar jätteförlust

Tolv miljoner euro back


Den finska telekomtillverkaren Nokia redovisade en förlust före skatt på 12 miljoner euro för årets första kvartal. Deras omsättning föll med mer än tre miljoner euro. Analytiker hade för det senaste avslutade kvartalet i snitt räknat med en vinst före skatt på 328 miljoner euro, vilket alltså inte visade sig vara fallet. Det kan jämföras med en vinst före skatt på 1 607 miljoner euro under samma kvartal i fjol.

Nokiaaktien steg sedan rapporten publicerats. Tio minuter över tolv handlades aktien för 117 kronor, en uppgång på nästan 6 procent. Nokia drog även med sig Stockholmsbörsen upp, skriver Svenska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tågbolag pausar all trafik i Sverige

För första gången på flera år: Svenska onlineköp ökar

Det har varit en tuff period för svenska konsumenter. Men nu ökar köpviljan för första gången sedan 2021. I alla fall på nätet, där branschorganisationen Svensk Handel visar på stigande försäljningssiffror online.

Sverige skickar styrka till Röda havet

Försvarsmakten kommer att skicka en styrka på upp till 25 personer till Röda havet, efter ett regeringsbeslut i dag, uppger Aftonbladet.

Polisen rapporterar om misshandel, Malmö

"Man gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

I dagarna åtalades en kvinna för att, beväpnad med hårspray och tändare, ha satt eld på en Ica-butik full av kunder och personal. Händelsen fångades på film. Våldet har ökat butiksbiträden, rapporterar Svensk Handel.

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.