Söndag 13 Jun
Stockholm

Aktivister förstörde Nokiabutik

Butiken brändes upp av uppretade hindunationalistiska aktivister.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

INDIEN. Det var under julafton som det hindunationalistiska partiet Bharatiya Janata Party utförde ett attentat mot mobiljätten Nokia under en företagsvisning i den indiska staten Madhya Pradesh.

Ett stort antal medlemmar från partiet samlades i staden och brände ned mobilbutiken, efter att anställda visat Kashimregionen som pakistanskt territorium under visningen för nya Nokia Maps. Regionen har länge skapat konflikt mellan Indien och Pakistan. Indien menar att Kashmir tillhör landet, medan Pakistan hävdar att endast regionens invånare kan avgöra vilket land de tillhör.

Aktivisterna kräver nu att myndigheterna tar ställning mot Nokias "antinationella" aktiviteter. De hotade också med ytterligare protester om myndigheter inte vidtar åtgärder mot bolaget.

Ägaren till visningsbutiken hävdar att han inte har något att göra med att Nokia markerat Kashmir som pakistanskt territorium i det nya kartprogrammet.

– Den här mjukvaran är utvecklad av Nokia. Det är Nokias problem och vi är inte inblandade då vi bara äger butiken, sade delägaren Rafiq Khan, enligt Khabrein.info.

Se mer om konflikten nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela