Robinson utspelar sig i helvetet

- 22/03/2009, 10:32 -

Sjukdomar, myggbett och lera för deltagarna.

Robinsondeltagarna såg fram emot lata dagar på en paradisstrand. Isället hamnade de i ett träsk, fullt att myggor, lera, sjukdomar och misär.

Platsen beskrevs som "helvetet" av flera deltagare och många funderade på att hoppa av redan efter första natten. I den nya uppagan av Robinson lämnas deltagarna helt utan mat. Några driftiga lyckades hitta ostron i lervattnet.

Josephine Myrén blev matförgiftad redan andra dagen, kaskadkräktes och fick läkarhjälp.

– Jag trodde att jag skulle dö, säger hon. Jag hade ätit ett par ostron från träsket – de var väl giftiga av all lera och skit, säger hon, till Aftonbladet.

Ett läkarteam tillkallades för att undersöka om det var någon fara för hennes liv.

– Jag spydde och spydde. Överallt. Och det var bara palmhjärta som kom upp för det var det enda jag hade i magen, säger Josephine Myrén.

Flera av deltagarna drabbades dessutom av elakartade sår som inte vill läka i leran. Vätskebristen bredde ut sig över lägret och en myggorna stod som en hjälm över boplatsen.

– Jag hade över 300 bett när jag vaknade på morgonen. De andra kallade mig för spetälskemonstret för att jag var alldeles rödprickig, berättar Angela Monroe för Aftonbladet.

Skrivet av: