Söndag 13 Jun
Stockholm

Helena Bergström: Jämför mig med Rapace

Helena Bergström och Alexandra Rapaport kom varandra närmare under inspelningen av juldramat Selma".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I går visades det sista avsnittet av dramaserien "Selma" på SVT. I dag berättar huvudrollsinnehavaren Helena Bergström om de heta kärleksscenerna mellan Selma och hennes livskamrat Sohie Elkan, i serien spelad av Alexandra Rapaport.

Den lesbiska kärleken har varit den centrala punkten i manuset, som skrivits av Åsa Lantz. Inspirationen har kommit från den brevväxling som skedde mellan Selma och hennes stora kärlekar Sophie Elkan och Valborg Olander.

– Selmas historia är brännhet, om homosexualitet som på den tiden var ett brott, säger Helena Bergström i en intervju med Aftonbladets journalist Helena Trus.

Hur brännhet Selma Lagerlöfs historia än må vara får dramaserien "Selma" familjen Lagerlöf att se rött. Scenen där Helena Bergströms rollfigur uppsöker en prostituerad blev för mycket för Selmas brorsons dotter Elisabet Lagerlöf. Hon tyckte att SVT visade en falsk bild av Selma. I serien utspelar sig även en ångande het kyss mellan Helena Bergström och Alexandra Rapaport.

– Det var mjukt och lite gulligt. Inte vad man är van vid, säger Alexandra till Aftonbladet apropå kyssen. Helena Bergström är inte sen att instämma.

– Ja, väldigt mjukt, säger Helena. Selma börjar hitta sin sexuella identitet, men det är ju en olycklig kärlek till Sophie. Du får jämföra mig med Ola Rapace... (som har en biroll i serien, reds. anm)

– Du var mjukast, avslutar Alexandra.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela