Tisdag 22 Jun
Stockholm

Sverige dras in i domarskandal

Domare favoriserar Malena.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den ryske domaren Philipp Kirkorov har nu dragit in Sverige i sitt skandalösa beteende. Bara några dagar innan finalen går av stapeln råder det nu misstankar om jäv.

Kirkorov har gjort ett uttalande där han säger att Malena Ernman är hans absoluta favoritartist och att han vill samarbeta med henne. Detta får Eurovisionens ansvariga att reagera.

– Det får absolut inte förekomma någon misstanke om fusk, säger Kjell Ekholm som sitter i den bestämmande referensgruppen.

Tidigare blossade en diskussion upp då den ryske skandaldomaren bjudit hem den norske schlagerdeltagaren på vodka och kaviar. Nu blir Sverige inblandad i dramat kring domaren där frågan om fusk uppmärksammas. Philipp berättade nämligen för några nordiska journalister om hans ögonsten.

– Malena Ernman är mitt absoluta favoritbidrag i år. Hon är en underbar sångerska med en fantastisk röst. Jag vill gärna samarbeta med henne, skriver Expressen.

Det var inte ett särskilt populärt uttalande. Inte nog med det så fortsatte han även att avslöja att det finns långt gångna planer på att jobba ihop med Fredrik Kempe som har skrivit Malenas låt. Philipp tycker att Kempe är en väldigt bra låtskrivare och han tror att de kan göra stora saker tillsammas. Under gårdagen träffades domaren och Kempe under ett hemligt möte i en studio i Moskva där de diskuterade låtar.

Philippe tycker inte själv att han har gjort något fel.

– Det finns inga konstigheter här. Efter att mitt uppdrag som överdomare är slut för dagen kan jag träffa vilka jag vill. Jag är en stjärna i Ryssland och umgås med stjärnor, säger han till Expressen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela