Stort bråk om tevepris

Filip och Fredrik kritiseras.


Årets nomineringar till tevepriset Kristallen blev offentligt i veckan och en het diskussion kring valet av nominerade har redan blossat upp.

Det är Fredrik Wikingsson och Filip Hammar som väcker ilska hos sina konkurrenter Marcus Birro och Lennart Ekdal som leder debattprogrammet Kvällsöppet i TV4.

Radarparet som just avslutat sin första säsong av Söndagsparty med Filip och Fredrik är nominerade i kategorin Årets nyhets- och debattprogram för sin valvaka i Kanal 5.

Nomineringen är nu starkt ifrågasatt av Ekdal och Birro som inte tycker att Filip och Fredrik hör hemma i den kategorin.

– Jag står inte ut med dem, men det är ju en annan sak. Det känns som att de passar bättre i underhållningskategorin. Det finns tillräckligt med program på teve med kändisar som larvar sig, just den här kategorin kunde gärna ha lämnats fri, säger Birro till Aftonbladet.

Under Kristallens presskonferens uppstod en het diskussion när nomineringen för Årets bästa nyhets- och debattprogram lästes upp.

– Det känns som ett politisk val. Som att juryn tycker att det är för mycket SVT och TV4 och vill ge de mindre kanalerna någon nominering också, säger Ekdal.

Det är inte bara Ekdal och Birro som upprörs över nomineringen. Karin Hübinette, programledare för Agenda i SVT, tycker att det är lustigt att ett enda direktsänt program kunde nomineras.

Programledaren för Debatt i SVT, Janne Josefsson håller med och tycker att det känns krystat att klämma in Filip och Fredrik i samma grupp som Debatt och TV4 Nyheterna.

Filip tar inte åt sig av kritiken.

– Har den store humanisten Marcus Birro sett vår valvaka överhuvudtaget? Han är arg för alla bloggkommentarer och sådant han får, samtidigt sprutar han sin verbala säd över hela Sverige som bara en riktigt liten man kan göra, säger Filip till Aftonbladet .

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

1 timme sedan

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

2 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

idag 11:51
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

idag 11:45
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.